Ο σκύλος … τον άνθρωπο;;

dog and man

Ευθυμογράφημα
Είναι γνωστή η υποχρέωση των δημοτικών αρχών να περιθάλπουν τα αδέσποτα. Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται και στο Δήμο Σικυωνίων  και φυσικά ότι γίνεται θετικό είναι. Γίνονται εμβολιασμοί, στειρώσεις, μέριμνα για τη διατροφή τους. Άλλο ζήτημα αν εφαρμόζεται ολόκληρη η νομοθεσία και ποιές άλλες υποχρεώσεις απορρέουν για την περαιτέρω μέριμνα για τα αδέσποτα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσουν και κάποιο κίνδυνο για τους συμπολίτες μας. Δεν είναι αυτός όμως ο σκοπός αυτού εδώ του σημειώματος, σε κάποιο μελλοντικό ίσως.
Κάποιες φορές προκύπτουν και διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, όπως αυτή που θα αφηγηθούμε ευθύς.
Συμπολίτης μας, που έκανε τον περίπατό του στην παραλία, δέχθηκε επίθεση με δαγκωματιά από κάποιο από τα αδέσποτα αυτά.
Θέλοντας να βρει το δίκιο του απευθύνθηκε σε υψηλά ιστάμενο αυτοδιοικητικό – στον κ. αντ’ αυτού συγκεκριμένα – ο οποίος τον καλοδέχτηκε και τον άκουσε με προσοχή. Μετά όμως από τα γνωστά: ναι ματάκια μου και χρυσό μου παιδί, άρχισε να «νίπτει τας χείρας του», εμείς τον εφαρμόζουμε το νόμο, αυτά γνωρίζουμε και αυτά κάνουμε, αν προβλέπεται και κάτι άλλο να το δούμε, κλπ.
Αφού εκεί δεν βρήκε άκρη ο πολίτης αυτός, απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου και εξηγούσε στον αξιωματικό υπηρεσίας το γεγονός και αν προβλέπεται τέλος πάντων κάτι να το κάνει, κλπ.
Οπότε αστυνομικός που εργαζόταν σε παρακείμενο γραφείο, ίσως μη έχοντας παρακολουθήσει ολόκληρη τη συζήτηση, ίσως αφηρημένα, είπε: ξέρετε αυτά είναι και στειρωμένα…
Η απάντηση του συμπολίτη μας – ο οποίος σημειωτέον διαθέτει … ικανή αίσθηση του χιούμορ – υπήρξε ακαριαία: Ξέρετε, και με το συμπάθιο δηλαδή, μάλλον δεν θα ακούσατε καλά, είπα ότι με δάγκωσε ο σκύλος, δεν είπα ότι με γ@μ..σε!!
Κατόπιν τούτου μπαίνει υπό εξέταση εκείνος ο παλιός ορισμός της είδησης στις σχολές δημοσιογραφίας για το δάγκωμα σκύλου και ανθρώπου: μήπως πρέπει να προστεθεί και κάποια άλλη πράξη;

Για την αντιγραφή
Δ.Τ.

Category