Πρόσφατα έλαβε χώρα ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας, με μεγάλη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα. Προκρίθηκαν τρείς μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας  στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, η οποία θα  γίνει στο διάστημα 15-22 Ιουλίου στην Τεχεράνη.
Μεταξύ των τριών μαθητών βρίσκεται και η μαθήτρια Βικτώρια Ζάρρου από το ΓΕΛ  Ξυλοκάστρου, που κατέκτησε την πρώτη θέση. Στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχε μία ακόμη μαθήτρια από το Ξυλόκαστρο, η Κωνσταντίνα Κραββαρίτη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Σικυώνια 18», η Λέσχη Κούκλας και Θεάτρου Σικυώνας με τους Φίλους Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος»  παρουσιάζουν το θεατρικό παραμύθι για παιδιά: Οι διακοπές του δράκου, της Piroska Cecilia Mazzag - Γιαννοπούλου. Την Κυριακή 15-7-18 και ώρα 21:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου. Eίσοδος 3 ευρώ.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Εκφραση» με τους Φίλους Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος» παρουσιάζουν το «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine de Saint-Exupéry, σε χοροθεατρική διασκευή Εφης Κουρούβανη. Σκηνοθεσία Βάνα Χαραμή και χορογραφίες Σοφία Κωνσταντινίδου – Τζένη Κούτρη.

Το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών, ο Δήμος Σικυωνίων και το Δημοτικό σχολείο Μουλκίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
«Η ιστορία των παλαιών σχολείων Μουλκίου & Βασιλικού (1840-1940)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτ. Σχολείου Μουλκίου την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, ώρα 8.30 μ.μ.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Σικυωνίων, όπως κάθε χρόνο, θα λάβουν χώρα από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και την 1η  Σεπτεμβρίου 2018

σε όλα τα  διαμερίσματα του Δήμου Σικυωνίων (Σικυωνίων / Στυμφαλίας / Φενεού).

  Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τις ομάδες και τους εθελοντές που συμμετέχουν με τις ομάδες τους και στηρίζουν

Τα Γ.Α.Κ. - Αρχεία Ν. Κορινθίας αφιερώνουν τη φετινή Διεθνή Ημέρα των Αρχείων στη μνήμη του ιδρυτή tous ΑΔΑΜ ΑΘΟΥΣΑΚΗ (1949 - 2008) και σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα  πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου "Θωμάς Θωμαΐδης".
Για τον δάσκαλο, ερευνητή, συγγραφέα, πνευματικό άνθρωπο θα μιλήσουν οι:

Παρουσίαση του βιβλίου «Ρίγη προσμονής» της ποιήτριας και συγγραφέως Μαίρης Σουρλή για φιλανθρωπικό σκοπό δοιργανώνεται στο Κιάτο απο το Δήμο Σικυωνίων και τη ΜΗΚΩΝΗ. Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Κορινθίαςσας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωσημε θέμα:
“Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών”   την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης 11:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας Ερμού 2 Κόρινθος