Πρόσφατα έλαβε χώρα ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας, με μεγάλη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα. Προκρίθηκαν τρείς μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας  στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, η οποία θα  γίνει στο διάστημα 15-22 Ιουλίου στην Τεχεράνη.
Μεταξύ των τριών μαθητών βρίσκεται και η μαθήτρια Βικτώρια Ζάρρου από το ΓΕΛ  Ξυλοκάστρου, που κατέκτησε την πρώτη θέση. Στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχε μία ακόμη μαθήτρια από το Ξυλόκαστρο, η Κωνσταντίνα Κραββαρίτη.

Ο αρχαίος τραγικός λόγος θα ακουστεί στις 21 Οκτωβρίου στον μαγευτικό χώρο της αρχαίας Σικυώνας, στο Στάδιο που επί αιώνες ήταν χαμένο στη λήθη, καλυμμένο από την αδικία του χρόνου, της άγριας βλάστησης και της κρατικής ακηδίας.
Ο πολιτιστικός σύλλογος: Φίλοι γραμμάτων και τεχνών «Ο Λύσιππος», σε συνεργασία με την Εφορεία  Αρχαιοτήτων, μετά από επίπονες προσπάθειες, ανέδειξαν τον ιερό χώρο, τον αποκάθαραν και σαν να ξαναγεννήθηκε, μετά από πάνω από 2000 χρόνια, ο εκθαμβωτικός ερειπιώνας του αρχαίου Σταδίου, όπου κάποτε ηχούσαν οι ιαχές των προγόνων.

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας (Εισαγωγή - Επιμέλεια), ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Κεντρικής και Ανατολικής), Από το Αρχείο Ι. Θ. Κακριδή, Εκδόσεις Καταγράμμα, Κιάτο 2018, σχήμα 17x24, σελ. 584, τιμή 25€.                                                      

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Γυμνασίου –  Λυκείου Κιάτου και παρουσίαση του βιβλίου του Σωτ. Κοκκωνάκη (του ευχόμαστε καλοτάξιδο). Αυτό το κείμενο ξεκίνησε σαν ρεπορτάζ αλλά δεν έβγαινε παρα  μόνο σαν μια βιωματική κατάσταση (απόφοιτος του εν λόγω σχολείου και ο υποφαινόμενος) κι έτσι θα το παρουσιάσω.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες-Ιχνηλατώντας πολιτιστικά αποτυπώματα στην Κορινθία», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου (ΕΦΑΚΟΡ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν διάλεξη και συναυλία με τίτλο «Η κατάκτηση της Πελοποννήσο

Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2018 , οι Σύλλογοι Οπτικών-Οπτομετρών, όλης της Ελληνικής Επικράτειας συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν προσκλήσεως του. Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων έθεσαν στον ΕΟΠΥΥ τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, οι οποίες αναφέρουν ρητά ότι οι οπτικοί δεν δέχονται τα χωρίς αντίκρισμα voucher.

Σημαντική και κατά γενική ομολογία πετυχημένη υπήρξε η παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018», η οποία διεξήχθη από την Τετάρτη 3 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στην Κόρινθο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου εγκατέστησε εκεί ένα περίπτερο με σκοπό την προώθηση των επιχειρήσεων-μελών του.

To  ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη», μαζί με τα 1° Γυμνάσιο Κιάτου και 1° ΓΕΛ Κιάτου διοργανώνουν εκδήλωση  την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα δημαρχείου Κιάτου για τα 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Γυμνασίου (και Λυκείου) Κιάτου.
Στην εκδήλωση θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου του Σωτ. Κοκκωνάκη: «Το Γυμνάσιο Κιάτου και η συνέχειά του, 1917-2017»