Με λογισμό και μ’ όραμα

… Έτσι χάθηκαν ευκαιρίες για το Δήμο μας και δεν αξιοποιήθηκαν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Η καθημερινότητα του πολίτη δεν βελτιώθηκε και σε πολλές περιπτώσεις χειροτέρεψε. Τα προβλήματα αυξάνονται και οι λύσεις έχουν βαλτώσει. Οι αυτάρεσκες μεγαλοστομίες και οι επικοινωνιακές αλχημείες του δήμαρχου δεν μπορούν πια να ωραιοποιήσουν την κακή πραγματικότητα. Όμως, ο Δήμος Σικυωνίων είναι ένας προνομιούχος τόπος που διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς. Από την παραλία του Κορινθιακού μέχρι τη Ζήρεια, αναρίθμητες ψηφίδες γεωφυσικού, πολιτιστικού και παραγωγικού πλούτου μπορούν να αξιοποιηθούν ουσιαστικά και να αναβαθμίσουν οριστικά τον τόπο μας και τη ζωή μας. Για να επιτευχθεί αυτός ο μεγάλος στόχος χρειάζεται:

• ένα Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο και

• μια Ομάδα ικανών και αξιόπιστων ανθρώπων που θα το υλοποιήσουν.

• Δύο πρέπει να είναι οι βασικοί πυλώνες δράσης:

• ο Δήμος ως κύτταρο δημοκρατίας, διαφάνειας, συμμετοχής και αλληλεγγύης

και

• ο Δήμος ως μοχλός πολύπλευρης ανάπτυξης και υψηλής ποιότητας ζωής για τους κατοίκους του.

Ειδικά στη σημερινή οριακή συγκυρία για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τα παραπάνω αποτελούν ανάγκη αδήριτη και επιτακτική.

Έχοντας υπηρετήσει πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση, πιστεύω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η τοπική μας κοινωνία διαθέτει τους ανθρώπους και το όραμα που θα την οδηγήσουν μπροστά. Έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για μια πραγματική και ευρεία συνεργασία συμπολιτών μας, που θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα εποχή για τον τόπο και την κοινωνία μας.

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου