Πευκιάς : « Αισθητικό Δάσος ή Πάρκο;»

Η Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης-Κιάτου, απεύθυνε  κάλεσμα στο δήμαρχο κ. Σταματόπουλο για ενημέρωση για τον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την μελέτη και ευχαρίστησε τους πολίτες που πρόλαβαν το λάθος! Μιας και η διαδικασία κοπής δεν είχε τις απαραίτητες άδειες και ο ίδιος έλειπε στην Χαλκιδική.. και δεν ήξερε τι έγινε! ( παρεμπιπτόντως εκείνη την ημέρα ο  αντιδήμαρχος κ. Χρυσικός ήταν την ημέρα κοπής εκεί και ρωτούσε τους πολίτες γιατί σταματούν το έργο! Άραγε δεν ήταν ενήμερος από τον δήμαρχο?) Με εντολή του δημάρχου σταμάτησε η διαδικασία, όπως είπε.
Τα ερωτήματα των κατοίκων τις Νεάπολης ήταν καίρια και η ένταση δεν έλειψε, σε σημείο ο κ .Σταματόπουλος να χάσει τον έλεγχο και να ανεβάσει τους τόνους. Χαρακτηριστική ήταν η φράση μιας κυρίας που είπε, «Μη φωνάζετε, έχουμε κι εμείς φωνή!».
Η στιγμή που ο δήμαρχος εκνευρίστηκε ήταν, όταν ένιωσε ενοχλημένος όσον αφορά το θέμα της ευαισθησίας του!  Είπε χαρακτηριστικά, «Ρωτήστε πόσο ευαίσθητος είμαι» και η απάντηση από το κοινό ήταν, «τι να ρωτήσουμε? Βλέπουμε !».
Φυσικά έγινε και η σύγκριση με την Μιαούλη που κόπηκαν όλα τα δέντρα και όχι μόνο τα άρρωστα! Ο δήμαρχος είπε πως άργησε η ευαισθητοποίηση, αφού στην περίπτωση αυτή ασελγούσαν στο αλσύλλιο αυτό καιρό τώρα και κάποιοι κερδοσκοπούσαν! Με παράνομες παράγκες κ.τ.λ. Ακόμα είπε, « δεν πρόκειται να φοβηθώ τα συμφέροντα». Και ρώτησε τους παρευρισκομένους, « τότε γιατί δεν επαναστατούσατε?» και έλαβε την απάντηση « εσείς σαν δημοτική αρχή επαναστατήσατε?».
Η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών είπε, πως θα γίνει ανεξάρτητη μελέτη και πρόταση! Ακόμα ζήτησε την δέσμευση, να υπάρχει καθαρισμός και φροντίδα και μέχρι τον Σεπτέμβρη να μην γίνει τίποτα. Και τελειώνοντας είπε χαρακτηριστικά, «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει φιλέτο!».
Ο κ. Σταματόπουλος δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει το έργο χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, μέχρι το Σεπτέμβρη και η απόφαση για το πώς θα προχωρήσει το έργο θα είναι των πολιτών!
 
Λευτέρης Αχμέτης

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου