Με απουσία της δημοτικής αρχής Σικυωνίων τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κιάτου

Τα εγκαίνια, του αναβαθμισμένου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  Κέντρου Υγείας Κιάτου πραγματοποιήθηκαν στις 5 Μαΐου του 2017.

Εκτός από τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, που ήταν από τους βασικούς ομιλητές, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες  Ντίνα Νικολάκου και  Άγγελος Παπαγγελόπουλος, οι δήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος και Νεμέας Κώστας Καλαντζής οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Παραβρέθηκαν  περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας οι πρόεδροι  Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, φυσικά ο διευθυντής του Κ.Υ. Κιάτου Τάσος Χωρέμης, οι γιατροί, νοσηλευτές και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κιάτου.

Ομιλίες, εκτός του κ. Τατούλη, έγιναν και από τον κ. Χωρέμη, την κ. Νικολάκου, κλπ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο τους στον τομέα της υγείας, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Πολύ κακή εντύπωση και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία από τα εγκαίνια της δημοτικής αρχής Σικυωνίων, κάτι που σχολιάσθηκε και από τον κ. Τατούλη.
Κατά τη γνώμη μας η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά αποτελούν θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους δημότες και όχι μια «παρέα», ούτε ο δήμος ή η πόλη είναι «ιδιοκτησία» τους ώστε να πηγαίνουν επιλεκτικά όπου αυτοί νομίζουν. Δεν μπορεί να γίνεται μια τόσο σημαντική εκδήλωση και να «λάμπουν» δια της απουσίας τους. Αν βρίσκονται σε «κόντρα» με την Περιφέρεια για κάποια πράγματα που αυτοί θεωρούν «υψηλών προτεραιοτήτων», είναι θέμα που μπορεί να κριθεί (και) στις εκλογές, όσο όμως είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του δήμου, οφείλουν να σέβονται το θεσμό και τους δημότες.

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου