Πρόγραμμα εορτασμού Θεοφανίων στο Κιάτο

Στις 6 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Σάββατο , θα εορτασθεί πανηγυρικά στην πόλη μας η εορτή των «Θεοφάνιων» και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ορίζουμε από την προηγούμενη ημέρα γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των Δημοσίων και ιδιωτικών Καταστημάτων, Υποκαταστημάτων Τραπεζών, Ιδιωτικών Γραφείων, σπιτιών και ελλιμενισμένων πλοίων καθώς και ειδικό επίσημο στολισμό του Λιμανιού.

Τελετάρχης ορίζεται η Δημοτική υπάλληλος κ. Ειρήνη Πρόβου.

Στον εορτασμό παρακαλούνται να προσέλθουν όλες οι Αρχές της πόλης, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπ/σης, Νομικά Πρόσωπα δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανώσεις, Σύλλογοι, Σωματεία και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Οι προσκαλεσμένοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, χάρη της τάξης.
Οι πρόσκοποι θα οριοθετήσουν τους χώρους και θέσεις στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» κατά την τελετή του αγιασμού και στην προβλήτα κατά την κατάδυση του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Ώρα 10:15 μπροστά στον χώρο του Ναού θα λάβουν θέσεις με τις υποδείξεις του Τελετάρχη, οι προσκαλούμενοι και οι αρχές της πόλης.
Ώρα 11:15 θα γίνει η εκκίνηση της Πομπής για την προβλήτα που βρίσκεται βόρεια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Η πομπή μέσω της οδού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα εισέλθει στην προβλήτα από την ανατολική είσοδο του λιμανιού,, θα προπορεύονται τα Λάβαρα της Εκκλησίας, τα Εξαπτέρυγα και οι Ιερείς, θα ακολουθεί ο Δήμαρχος, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης και λοιπών Επισήμων, πλαισιωμένοι από τους Προσκόπους, και το κοινό της πόλης.
Επιστροφή της πομπής από την οδό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Στην προβλήτα θα λάβουν θέση οι Ιερείς και οι Επίσημοι σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τελετάρχη.
Οι ιερείς παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης. Το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την οριοθέτηση και επιτήρηση του χώρου στην προβλήτα κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Ιδιαίτερα παρακαλείται το κοινό να ακολουθήσει την Πομπή με τάξη, κατά την μετάβαση στο Λιμάνι και επιστροφή στην Εκκλησία για τον λαμπρό εορτασμό.

Δήμος Σικυωνίων

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου