Πολυτεχνείο

Εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει ο    Συναυλιακός χώρος  ΄΄ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ΄΄,  Αδειμάντου 12 στην Κόρινθο, σήμερα  Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 8.00 μμ.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο στιχουργός και συγγραφέας Φώντας Λάδης.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Άνοιγμα  και παρουσίαση του προγράμματος  από την ποιήτρια Μαργαρίτα  Φρονιμάδη – Ματάτση.
30λεπτο μουσικό πρόγραμμα  από τον Κορίνθιο εκπαιδευτικό Βαγγέλη Πετρόπουλο.
Παρουσίαση ενός νέου τραγουδιού σε στίχους Βασίλη Κανιάρη και μουσική Γιώργου Αραπάκη.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι τους οποίους μισεί λυσσαλέα το πολιτικό σύστημα. Διότι το ξεγυμνώνουν, αποδεικνύουν την αυθαιρεσία του και τον αυταρχισμό του, αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό αυτού του συστήματος. Η Πέπη Ρηγοπούλου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Καθηγήτρια πανεπιστημίου, μακριά όμως από ακαδημαϊκές ματαιοδοξίες, κοντά πάντοτε στον πάσχοντα και στον διωκόμενο, αντισυστημική από φοιτήτρια, ακόμη και τότε που την έλιωσε το τανκ που έσπασε τις πύλες του Πολυτεχνείου και της Δημοκρατίας. Κόντρα στους μηχανισμούς εξουσίας και υπέρ των φοιτητών και της κοινωνίας. Θα μιλήσει για πρώτη φορά στο Κιάτο για τον τελευταίο αιώνα του Ελληνισμού και όχι μόνο για το Πολυτεχνείο.

Ο νεοϊδρυθείς σύλλογος <<Φίλοι γραμμάτων και τεχνών "Ο Λύσιππος">> διοργανώνει εκδήλωση λόγου και τέχνης για να τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: 1922-2014, ένας αιώνας με νίκες και ήττες του Ελληνισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική έναρξη, με εισηγητή το δημοσιογράφο - συγγραφέα Γιώργο Σταματόπουλο. Ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέπη Ρηγοπούλου. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 15-11-14 και ώρα 7:30 μ.μ στο BARRIO NUEVO arts (Καλογεροπούλου 32 παραλία Κιάτου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.