Πολιτισμος

Εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει ο    Συναυλιακός χώρος  ΄΄ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ΄΄,  Αδειμάντου 12 στην Κόρινθο, σήμερα  Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 8.00 μμ.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο στιχουργός και συγγραφέας Φώντας Λάδης.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Άνοιγμα  και παρουσίαση του προγράμματος  από την ποιήτρια Μαργαρίτα  Φρονιμάδη – Ματάτση.
30λεπτο μουσικό πρόγραμμα  από τον Κορίνθιο εκπαιδευτικό Βαγγέλη Πετρόπουλο.
Παρουσίαση ενός νέου τραγουδιού σε στίχους Βασίλη Κανιάρη και μουσική Γιώργου Αραπάκη.

Ο Δήμος Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» υποδέχονται τη χειμερινή περίοδο 2017 - 2018 με μια διοργάνωση - θεσμό για τρίτη συνεχή χρονιά. Το Δημοτικό Θέατρο Κιάτου γίνεται και φέτος ο τόπος συνάντησης του θεατρόφιλου κοινού με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες και έργα από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Είναι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΜΗΚΩΝΗΣ και εντάχθηκαν στο φετινό πρόγραμμα με παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά που ξεκινούν από τις 12 Νοεμβρίου 2017 μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018. Η είσοδος για το κοινό είναι 7 ευρώ και 5 ευρώ για παιδιά, ανέργους και ΑΜΕΑ και αποτελεί προαιρετική οικονομική ενίσχυση αποκλειστικά για τους συλλόγους και τους συντελεστές κάθε παράστασης.

Το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών και ο Δήμος Σικυωνίων σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Κιάτου (1917).
Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ.
Θα γίνει ομιλία από το μαθηματικό και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών Κων/νο Κελλάρη, καθώς και προβολή φωτογραφιών

ΔΕΚΑ (10) ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Το ΝΠΔΔ "Η ΜΗΚΩΝΗ" του Δήμου Σικυωνίων διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό " ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017 -18". Θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Οκτωβρίου 2017 έως τέλη Μαρτίου 2018. Όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να συμμετάσχει να δηλώσει συμμετοχή. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2742021921, στο email: mikoni.ds@gmail.com  και στη σελίδα ΜΗΚΩΝΗ στο facebook

Ημερίδα αφιερωμένη στο έτος Καζαντζάκη οργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων του Ν. Κορινθίας. Δείτε την ανακοίνωση του συνδέσμου:
Αγαπημένοι μας φίλοι και συνάδελφοι, θα είναι μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην ημερίδα μας για το έτος Καζαντζάκη, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5 μ.μ., στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι. Με την παρουσία σας θα τιμήσετε τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ στην εκπαίδευση συναδέλφους μας Καθηγητές,τους συναδέλφους μας εν γένει, τους πολύτιμους Συμβούλους μας, καθώς και τους εξαίρετους “δασκάλους” μας, Καθηγητές μας στα Πανεπιστήμια που σπουδάσαμε!

Το Δ.Σ. της "Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων" σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τη νέα εποχή που ξεκινά στην ιδιόκτητη στέγη της (Κολοκοτρώνη 2 στην Κόρινθο), όπου παράλληλα δημιουργείται και η «Παγκορινθιακή Βιβλιοθήκη», που θα στεγάσει και θα διασώσει όλα τα βιβλία όλων των Κορινθίων συγγραφέων.
Ξεκινάμε με μια σειρά από βραδιές τιμής και μνήμης, αφιερωμένες στην προσωπικότητα και το έργο τεσσάρων μελών της ΕΚΣ που «έφυγαν» από τον κόσμο μας, με σκοπό να ψηλαφίσουμε με σεβασμό την πνευματική κληρονομιά που μας άφησαν.
Τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ και τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2017 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες μας εκδηλώσεις στη στέγη της ΕΚΣ σε βράδια Δευτέρας και ώρα 7.00 μ.μ. 

Αναδημοσίευση από το  tospiro.net  (Σημείωση του sikionia.gr: O Σεραφείμ και η Αγγελική Τσοτσώνη κατάγονται από το Βέλο Κορινθίας. Είναι παιδιά του καταξιωμένου και με διεθνή καριέρα αγιογράφου Βλάση Τσοτσώνη. Συνεχίζουν επάξια την καλλιτεχνική διαδρομή του πατέρα τους σε άλλους τομείς της τέχνης)
Ο ηλεκτρονικός Serafim Tsotsonis στο ΚΠΙΣΝ Ολοκληρώνει την ενότητα Music Escapades για τον μήνα Σεπτέμβριο.
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί στις 21.00 σε μια βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής με τον Serafim Tsotsonis στα Πανοραμικά Σκαλιά.

Σελίδες