Αυτοδιοικηση

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Σικυωνίων την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα  20:00' με τα παρακάτω θέματα:
1.   Έγκριση σύναψης Προγραμματική Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Σικυωνίων για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ».
2.    Ένταξη  Δήμου Σικυωνίων στο Δίκτυο «Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» .
3.    Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω παραίτησης.
4.    Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω παραίτησης.

Λόγω του επερχόμενου καύσωνα και προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας οι αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες, σας ενημερώνουμε ότι διαθέτουμε  την  κλιματιζόμενη Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ως χώρο φιλοξενίας κοινού στις 7,8,9,10 και 11 Αυγούστου 2017  και ώρες 09:00 έως τις 22:00.

                               

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                  
ΔΗΜΟΣ  ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ     

22η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Κιάτο, 11 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Καταναλωτές,

ΠΡΟΣ

α] κ. Δήμαρχο Σικυωνίων, 

β] κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων,

Στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, τις τελευταίες μέρες, δεχθήκαμε καταγγελίες, αλλά το διαπιστώσαμε και «ιδίοις όμμασι», ότι συμμετέχει πολυμηχάνημα-τρακτέρ (εικονιζόμενο) τόσο στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, όσο και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Φωτογραφία 1 - Το πολυμηχάνημα - τρακτέρ που συμμετείχε στις αγροτικές κινητοποιήσεις 

Μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα ,από τις 22/4/-15 ,η Δημοτική Αρχή του δήμου μας στο ΔΣ της 3/6/-15 αποφάσισε με πλειοψηφία τον χαρακτήρα του λιμανιού του Κιάτου ως τουριστικό-εμπορικό (μικτή χρήση). Ένα  θέμα όπως η αξιοποίηση του λιμανιού που θα καθορίσει το οικονομικό μέλλον του δήμου μας, πέρασε σχεδόν με τη διαδικασία «του κατεπείγοντος» αφήνοντας πολλά ερωτηματικά τόσο για τη βιασύνη να αποφασίσουμε τώρα, όσο και για το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Πιο συγκεκριμένα:

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε  στο Δημοτικό Κατάστημα του Κάτω Διμηνιού την 27η Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, με σκοπό τη συζήτηση και ενημέρωση περί του έργου «Αντιπυρική  προστασία των δασών Μαγούλας και Πευκιά Κάτω Διμηνιού» καθώς επίσης και του νέου καθαριότητας του Δήμου
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Νικολάου

Την Τετάρτη 8-4-2015 στην Κόρινθο, παρουσία της επιτροπής παρακολούθησης, της επιστημονικής επιτροπής και των αντιπεριφερειαρχών κ. Πελοπίδα Καλλίρη και Άγγελου Παπαγγελόπουλου παρουσιάστηκε από την μελετητική ομάδα και παρελήφθη η προμελέτη του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Το έργο στην πρώτη του φάση θα έχει προυπολογισμό 2.500.000 € και θα περιλαμβάνει  σε μία έκταση 91,6 στρεμμάτων πέραν της τεχνολογικής και οικοδομικής αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών την κατασκευή ενός κτηρίου που θα περιλαμβάνει πλανητάτιο 90 θέσεων με διάμετρο θόλου 14 μέτρων με 6 projectors, αίθουσα διαλέξεων 120 ατόμων, σεισμική Τράπεζα, μετεωρολογικό σταθμό, Stellarium, διαδραστικές οθόνες κ.λ.π.

Σελίδες