Αυτοδιοικηση

Κιάτο, 11 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Καταναλωτές,

ΠΡΟΣ

α] κ. Δήμαρχο Σικυωνίων, 

β] κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων,

Στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, τις τελευταίες μέρες, δεχθήκαμε καταγγελίες, αλλά το διαπιστώσαμε και «ιδίοις όμμασι», ότι συμμετέχει πολυμηχάνημα-τρακτέρ (εικονιζόμενο) τόσο στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, όσο και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Φωτογραφία 1 - Το πολυμηχάνημα - τρακτέρ που συμμετείχε στις αγροτικές κινητοποιήσεις 

Μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα ,από τις 22/4/-15 ,η Δημοτική Αρχή του δήμου μας στο ΔΣ της 3/6/-15 αποφάσισε με πλειοψηφία τον χαρακτήρα του λιμανιού του Κιάτου ως τουριστικό-εμπορικό (μικτή χρήση). Ένα  θέμα όπως η αξιοποίηση του λιμανιού που θα καθορίσει το οικονομικό μέλλον του δήμου μας, πέρασε σχεδόν με τη διαδικασία «του κατεπείγοντος» αφήνοντας πολλά ερωτηματικά τόσο για τη βιασύνη να αποφασίσουμε τώρα, όσο και για το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Πιο συγκεκριμένα:

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε  στο Δημοτικό Κατάστημα του Κάτω Διμηνιού την 27η Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, με σκοπό τη συζήτηση και ενημέρωση περί του έργου «Αντιπυρική  προστασία των δασών Μαγούλας και Πευκιά Κάτω Διμηνιού» καθώς επίσης και του νέου καθαριότητας του Δήμου
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Νικολάου

Την Τετάρτη 8-4-2015 στην Κόρινθο, παρουσία της επιτροπής παρακολούθησης, της επιστημονικής επιτροπής και των αντιπεριφερειαρχών κ. Πελοπίδα Καλλίρη και Άγγελου Παπαγγελόπουλου παρουσιάστηκε από την μελετητική ομάδα και παρελήφθη η προμελέτη του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Το έργο στην πρώτη του φάση θα έχει προυπολογισμό 2.500.000 € και θα περιλαμβάνει  σε μία έκταση 91,6 στρεμμάτων πέραν της τεχνολογικής και οικοδομικής αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών την κατασκευή ενός κτηρίου που θα περιλαμβάνει πλανητάτιο 90 θέσεων με διάμετρο θόλου 14 μέτρων με 6 projectors, αίθουσα διαλέξεων 120 ατόμων, σεισμική Τράπεζα, μετεωρολογικό σταθμό, Stellarium, διαδραστικές οθόνες κ.λ.π.

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης προσφέρει ο Δήμος Σικυωνίων στις 16, 17 και 18 Απριλίου στο Κιάτο. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του «Κοινωνικού Φαρμακείου» του Δήμου, στον 1ο όροφο του Κέντρου Υγείας Κιάτου, ως εξής:
Πέμπτη 16 Απριλίου,          ώρες : 13:30 έως 17:00
Παρασκευή 17 Απριλίου,     ώρες : 13:30 έως 17:00
Σάββατο 18 Απριλίου,     ώρες : 10:00 έως 13:00

"Φίλοι συνδημότες
Επιτέλους ο Δήμος μετά από πολλούς μήνες αδράνειας στην ενημέρωση των δημοτών για τα απορρίμματα, παρά τις συστηματικές γι αυτό πιέσεις από μεριάς μας για ενημερωτική ημερίδα, πραγματοποιεί ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  την Τετάρτη 18 Μάρτη , στις 7.30μμ στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου.
Η ανακοίνωση του Δήμου που επισυνάπτεται δεν αναφέρει τα σοβαρότατα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως
α. Πως προκύπτει η ανάγκη να κηρυχθεί ο Δήμος σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης;"
β. Γιατί δεν μαζεύονται τα σκουπίδια παρ' ότι ο ΧΥΤΑ επισήμως κλείνει στις 17/03/-15;
γ. Πως θα λυθεί προσωρινά η απόθεση των απορριμμάτων;

Καλείστε όλοι στη Λαϊκή Συνέλευση την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 & ώρα 19:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου με θέμα: ¨Διαχείριση απορριμμάτων¨
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΡΑ
ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Εκ του Δήμου Σικυωνίων

Σελίδες