ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά η περίφραξη της Διώρυγας, ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα

0

Την συναίνεση του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννησου στο αίτημά της Περιφέρειας να παρέμβει στις δύο πλευρές της Διώρυγας για να εκτελέσει εργασίες περίφραξης. Η συναίνεση αποτυπώθηκε γραπτώς σε επιστολή που έστειλε στον Παναγιώτη Νίκα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «είναι επιτρεπτή η τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος εντός της ακίνητης περιουσίας της διώρυγας και σε απόσταση 10 μέτρων από το χείλος του καναλιού, για λόγους επαρκούς διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής». Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε προς τον περιφερειάρχη «τις ευχαριστίες της ομάδας του Υπερταμείου, αλλά και εμένα προσωπικά, για την υποστήριξη που παρέχετε στην λειτουργία της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου)».

Ικανοποίηση εξέφρασε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημειώνοντας ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση της παρέμβασης (προϋπολογισμού περί τις 850.000 ευρώ) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

49 κρούσματα η Κορινθία, 2.856 η χώρα – 16 νεκροί και 192 διασωληνωμένοι

Previous article

“Κάηκε” για φέτος η σουλτανίνα από τον καύσωνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *