ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τρεις δήμαρχοι της Κορινθίας ζητούν την αποζημίωση της σουλτανίνας

0

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησαν οι τρεις από τους έξι δήμους της Κορινθίας συνυπογράφοντας αίτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό για την αποζημίωση της σουλτανίνας. Οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Νεμέας Κώστας Φρούσιος και Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ένωσαν τις φωνές τους υποστηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο.

Οι τρεις δήμαρχοι επισημαίνουν στο κείμενο τους, τους άμεσους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, αν η αγροτική παραγωγή που δοκιμάστηκε διπλά από τους ανοιξιάτικους παγετούς και τον πολυήμερο καλοκαιρινό καύσωνα, δεν αποζημιωθεί κατά το μέγιστο δυνατόν. Δεδομένου μάλιστα ότι οι παραγωγοί έχουν υλοποιήσει το σύνολο των εξόδων, οι οικονομικές συνέπειες θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία, επιφέροντας μεγάλα προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες.

Οι τρεις δήμαρχοι προτείνουν αφενός την οριζόντια και τάχιστη αποζημίωση των αγροτών-καλλιεργητών σουλτανίνας, καθώς οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ θα καθυστερήσουν, αφού ο Οργανισμός έχει επιβαρυνθεί και λόγω των πυρκαγιών με μεγάλο φόρτο εργασίας, αλλά και ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να τον ενημερώσουν διεξοδικά για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος τόνισε σχετικά με την κίνηση υποστήριξης του αγροτικού κόσμου: “Οι αγρότες μας φέτος δοκιμάστηκαν σκληρά από παγετούς και καύσωνες με αποτέλεσμα το εισόδημα τους να κινδυνεύει να συρρικνωθεί δραματικά. Η πρότασή μας για οριζόντιες αποζημιώσεις θα στηρίξει συνολικά, γρήγορα και ουσιαστικά όλη την οικονομία της περιοχής, που τροφοδοτείται από το αγροτικό εισόδημα. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να μείνουμε δίπλα στους αγρότες μας και να τους υποστηρίξουμε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πως θα χτίζουμε εκτός σχεδίου – Αλλάζει τα πάντα ο Ταγαράς λόγω κλιματικής κρίσης

Previous article

Δύσκολες ώρες για το Νίκο Ταγαρά: “έφυγε” η μητέρα του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *