ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Εορτασμός της Παναγίας της Γιάτρισσας Πολιούχου του Λουτρακίου

0

Μεγάλη ημέρα για την Πόλη του Λουτρακίου αφού εορτάζει 8 Σεπτεμβρίου η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν εφέτος και συγκεκριμένα απο την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου.

Παρευρέθηκαν οι Υφυπουργοί Δήμας & Ταγαράς, ο Βουλευτής κος Κόλιας, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σουκουλη Βιλιάλη οι Αντιπεριφεριάρχες Αναστάσιος Γκιολής & Αθηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος Γκιώνης εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιποί επίσημοι. Λόγω της πανδημίας τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης για άλλη μια χρονιά ματαιώθηκε.

Λίγα λόγια για την Ιστορία ..

Στο ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που απεικονίζει την Μεγαλόχαρη σε νεαρή ηλικία να κρατά το θείο βρέφος. Η εικόνα ήρθε από τα Ιεροσόλυμα περί το 1928 μ.Χ. και με την βοήθεια του τότε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Δαμασκηνού χτίστηκε ένας μικρός ναός (απέναντι από τον σημερινό).

Λόγω των πολλών θαυμάτων ονομάστηκε ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ. Το ιστορικό της Αγίας εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας είναι το εξής: Κάθε καλοκαίρι ερχόταν στο Λουτράκι για ιαματικά λουτρά μια γυναίκα ονόματι Μαρία, που ήταν μαία. Έμενε στο σπίτι της Μαρίας Σώκου, με την οποία είχε φιλικές σχέσεις. Η Μαρία αυτή όταν πήγε να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους, έφερε ένα δώρο στη Μαρία Σώκου, την εικόνα της Παναγίας με βρέφος το Χριστό στην αριστερή της πλευρά. Στα Ιεροσόλυμα, ο πωλητής είχε πει στη Μαρία, να δώσει την εικόνα σε Θεοσεβείς ανθρώπους, που να πιστεύουν σ’ αυτήν, να της ανάβουν κεριά και το καντήλι της να καιει μέρα και νύχτα, διότι είναι θαυματουργή εικόνα.

Ξεκινούν οι Ακαδημίες του Εθνικού Ξυλοκέριζας 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00

Previous article

Ξεκινούν τα τμήματα Volley του Α.Ο. «Ποσειδών» Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *