ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νίκος Ταγαράς: «Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας»

0

Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας» ανοίγει μετά την απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τον εκσυγχρονισμό του.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς σχολιάζοντας την απόφασημετά Χιονοδρομικού Κέντρου της Ζήρειας σημείωσε ότι «με την απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που εκδώσαμε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνουμε τη δυνατότητα στο μοναδικής ομορφιάς Χιονοδρομικό Κέντρο της Κορινθίας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε έναν πόλο έλξης χειμερινού τουρισμού και αθλητισμού, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του νομού μας”.

Με την απόφαση θα μπορεί πλέον να προχωρήσει:

diavgeia_Zhreia Download

• Η αποπεράτωση δύο ημιτελών κτισμάτων, 685 τ.μ. και 170 τ.μ. , στα οποία οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει στο στάδιο αποπεράτωσης του φέροντα οργανισμού.

• Η βελτίωση και χαλικόστρωση του υπάρχοντος δασικού δρόμου, σε μήκος 370,00 μ. και πλάτος 4,00 μ.

• Η κατεδάφιση κτίσματος εμβαδού 28 τ.μ., το οποίο έχει χαρακτηρισθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο.

• Η ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 5.093,05 τ.μ. με νέα έκταση εμβαδού 5.085,72 τ.μ. (προς παραχώρηση), για την κάλυψη των αναγκών του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία αποτελείται από έκταση εμβαδού 1.884,95 τ.μ. στην οποία είναι διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (η έκταση αυτή είναι εκτός της αρχικής παραχώρησης) και τις εκτάσεις των κτιρίων προς αποπεράτωση μαζί με τον απαιτούμενο περιβάλλοντα χώρο τους (εμβαδού 2.317,20 τ.μ. και 883,57 τ.μ.).

Έτσι, γίνεται σαφές ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, διασφαλίζει τη λειτουργία του καθώς με τις σύγχρονες και αδειοδοτημένες υποδομές αλλά και με την ασφαλή πρόσβαση θα είναι σε θέση να προσελκύσει επενδύσεις, ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για όλους τους επισκέπτες της χώρας.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και πρόεδρος της Ζήρεια ΑΕ ΟΤΑ,Βλάσσης Τσιώτος, δηλώνει:

«Η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αποτελεί κομβικό σημείο για τον τουρισμό στην ορεινή Κορινθία και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, καθώς θέτει τις βάσεις για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.

Είναι άλλωστε γνωστή η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, από την θητεία του ως Νομάρχη Κορινθίας, στη δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας. Η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών, η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης, η συντήρηση του δρόμου Τρίκαλα – Ζήρεια και η τοποθέτηση του μεγάλου αναβατήρα ήταν έργα που υλοποίησε και καθόρισαν την εξέλιξη του χιονοδρομικού.

Κατόπιν ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενέταξε τη Ζήρεια στον εθνικό κατάλογο με τα υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα και τώρα με την έκδοση της ΑΕΠΟ μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού».

Δήμος Λουτρακίου: Συμμετέχουμε στην Απογραφή, για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας!

Previous article

Ένα δίκτυο στελεχών και εκπροσώπων εξασφάλισε ο Γιώργος Τράγκας στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *