ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Η ανάλυση της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας

0

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, με την ΕΜΥ να δημοσιεύει χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας έως και την Τετάρτη (24/11).

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) δείχνει πως θα υπάρξουν διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο λόγω της κυκλοφορίας των συστημάτων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (ζωνική κυκλοφορία), με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Από σήμερα Δευτέρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο

Την Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα πάντως τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα ύψη βροχής 24ωρου . Στον πρώτο τα ύψη βροχής από Δεyτέρα έως και Τρίτη 12:00 UTC και στον επόμενο από Τρίτη έως Τετάρτη 12:00 UTC

Μάλιστα με σχετική ανάρτηση στο Twitter, η ΕΜΥ δείχνει τα ύψη βροχής ανά 6ωρο, καθώς και δύο χάρτες με τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index) o οποίος μας δείχνει την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον χρωματικό κώδικα που χρησιμοποιούμε στο Meteoalarm

Το δελτίο της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με την κακοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απο την ΕΜΥ. Παράλληλα η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σημειώνει ότι έρχεται και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ αναφέρει:

1. Σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Τρίτη (23-11-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

3. Την Τετάρτη (24-11-2021) τα έντονα φαινόμενα του καιρού θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή (26-11-2021).

Ημέρα των γηπεδούχων, αλλά “σκόνταψε” ο ΠΑΣ στην Α’ Κατηγορία Κορινθίας

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Στο έλεος της πανδημίας το Νοσοκομείο Κορίνθου: Αλήθειες και αναπάντητα ερωτήματα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *