ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

«Άδειασμα» και από την αν. υπουργό Υγείας για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

0
H Μίνα Γκάκα εκθέτει με δηλώσεις της τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί μη διαφοροποίησης για τους διασωληνωμένους εντός και εκτός ΜΕΘ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση τον κατηγορεί πως συνθηκολόγησε με το ότι τους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε 80 με 100 νεκρούς κάθε μέρα

Διάψευση ακόμα και από την Μίνα Γκάκα στους προ ημερών ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και τα περί απουσίας ενδείξεων σχετικά με το ότι η θνητότητα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη.

«Η μη διασωλήνωση στον άρρωστο που την χρειάζεται σημαίνει θάνατος» δήλωσε ξεκάθαρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για τη διασωλήνωση η ίδια εξήγησε ότι πρέπει να ξέρουμε πως ένας ασθενής, που δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας, έχει καλές πιθανότητες να βγει, ενώ όσο πιο βαριά είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να βγει. «Όσο πιο γρήγορα έρθει τόσο καλύτερα» σημείωσε

Σε ερώτηση αναφορικά με την κριτική και τις αναμονές για μια εντατική, η κ. Γκάκα υποστήριξε πως «η μεγάλη πλειοψηφία είναι κατευθείαν μέσα στη ΜΕΘ» και πως «υπάρχουν κάποιοι άρρωστοι που περιμένουν περισσότερο».

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την χρονική απόσταση ανάμεσα στις δόσεις εμβολίων, διευκρίνισε ότι οι αποστάσεις μεταξύ της πρώτης και της τρίτης δόσεις του κάθε σκευάσματος, που χορηγείται στη χώρα μας είναι γνωστές.

Όσο για την τρίτη, ενισχυτική δόση μίλησε για μείωση της ανοσίας στο εξάμηνο αλλά πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αποφάσισε χθες να γίνεται σε τρεις μήνες, λόγω της μεγάλη διασπορά του ιού. «Η Ε.Ε. μελετώντας την όλη πορεία παρήγγειλε εμβόλια για το 2022 και για το 2023» πρόσθεσε

Ωστόσο, η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για επίσπευση της αναμνηστικής δόσης ύστερα από την… παραίνεση του πρωθυπουργού που  ως άλλος ειδικός επιδημιολόγος έκανε τη σχετική εισήγηση, κόντρα στις οδηγίες των διεθνών οργανισμών (EMA, FDA, CDC, WHO).

Οι δηλώσεις της κ. Γκάκα έρχονται μετά τη διαφοροποίηση του Γιώργου Κύρτσου για το ζήτημα των διασωληνώσεων που τόνισε την ανάγκη για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Από την πλευρά του χθες ο Μάκης Βορίδης, παρότι επιχείρησε να υποστηρίξει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού έβγαλε την ουρά του απέξω, επικαλούμενος προσωπική συζήτηση για στοιχεία μετρήσεων με τον υπουργό  Υγείας,  ο οποίος όμως δεν τα δίνει στη δημοσιότητα.

«Συνθηκολόγησαν με το γεγονός ότι θα έχουμε 80 με 100 νεκρούς τη μέρα»

Στο μεταξύ η αντιπολίτευση η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει την κριτική στον πρωθυπουργό και να καταγγέλλει την δυσμενέστερη θέση της χώρες σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως «είναι διπλή ντροπή και χυδαιότητα να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος μέσα σε ΜΕΘ και το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

»Κατάφερε με μια φράση του να προσβάλλει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη μέσα στις ΜΕΘ όλο αυτό το διάστημα, όπως κατάφερε να αρνηθεί έναν ολόκληρο κλάδο της ιατρικής, την εντατικολογία», ενώ υπενθύμισε και την παρόμοια αποστροφή του κ. Βορίδη ότι η διασωλήνωση δεν είναι δύσκολη ιατρική πράξη».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89» ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι «έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι για τους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε 80 με 100 νεκρούς κάθε μέρα» και ότι «ουσιαστικά μας είπε ότι για τις επόμενες 40 μέρες θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα έχουμε δεκάδες απώλειες, κι αυτό γιατί δεν προτίθεται να πάρει κανένα άμεσο μέτρο για το τώρα».

«Με βάση τα στοιχεία που έδωσε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, έχουμε πάνω από 500.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουμε 1,5 εκατ. πολίτες άνω των 60 που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση. Αυτό σημαίνει ότι – ακόμα και αν κάνουμε 50.000 με 60.000 εμβολιασμούς την ημέρα – θέλουμε πάνω από 40 μέρες για να εμβολιαστεί όλος αυτός ο κόσμος» σημείωσε.

πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Κορoνοϊός: Εννέα έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Previous article

Παραλλαγή Όμικρον: Είναι αλήθεια ότι προκαλεί πιο ήπια ασθένεια;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *