ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθολική προσβασιμότητα σε παραστάσεις και ταινίες

0

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal μας θυμίζει τα πολιτιστικά δρώμενα στα οποία θα παρέχει καθολική προσβασιμότητα ως μια «μια ευκαιρία να συντονιστούμε όλοι μαζί και να ενώσουμε τις φωνές μας»

Στις 21 Δεκεμβρίου «Το Κουκλόσπιτο: μέρος δεύτερο» θα παρουσιαστεί με υποτιτλισμό για κωφά και βαρήκοα άτομα και διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα, στο θέατρο Άνεσις. Μία γεμάτη χιούμορ ιστορία του Lucas Hnath, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, με τους Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Ντίνα Μιχαηλίδου και Δήμητρα Βήττα.

Το ίδιο θα γίνει για «το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» της ακτιβίστριας συγγραφέως Αρουντάντι Ρόϊ στο Θεατρο Αβατον για λίγες μόνο παραστάσεις από την Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα»! Η liminal προσφέρει Υποτιτλισμό για άτομα με ακουστική αναπηρία καθ’ όλη την διάρκεια των παραστάσεων, από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου.

Ο οργανισμός δημιούργησε την ακουστική περιγραφή για πέντε ταινίες στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα προβολών προσβάσιμη για όλους τον Δεκέμβριο του 2021, που δημιούργησαν οι ATHICFF μετά το απολαυστικό πανόραμα ταινιών στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Τέλος, στην Αθήνα αναμένεται η παράσταση «Όφις και Κρίνο» της ομάδας «ΕΜΕΙΣ», η οποία φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο μετά από πρόσκληση του Μουσείου Καζαντζάκη και της Περιφέρειας Κρήτης που παρουσιάστηκε με ακουστική περιγραφή, υποτιτλισμό για κωφά και βαρήκοα άτομα, όπως επίσης με νοηματική γλώσσα,  και δέχτηκε μία θερμότατη υποδοχή από το κοινό.

πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Κορονοϊός: Γκάζι ξανά στους εμβολιασμούς, 200.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

Previous article

Μια ματιά στην ποιητική του Ταρκόφσκι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *