ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Athens Photo World – Συζήτηση: 50 Χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα

0

Ο ρόλος της φωτογραφίας στη διάδοση της ανθρωπιστικής δράσης

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 19.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη φωτογραφία και τη χρήση της από την οργάνωση.

Το Athens Photo World, στο πλαίσιο των δράσεων του, μένει πάντα επικεντρωμένο στην ανάδειξη της σημασίας της φωτογραφίας στο σύγχρονο κοινωνικό, ιστορικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Έτσι, αναδεικνύει την επέτειο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και συνομιλεί μαζί τους για τον ρόλο της φωτογραφίας στη δημοσιοποίηση και ανάδειξη του πολύπλευρου έργου τους στον κόσμο.

©Anna Pantelia

Στη συζήτηση, που υλοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),  συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιάννης Κολεσίδης, Άννα Παντελιά και Μαριλένα Σταφυλίδου, καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και project manager του iMEdD, Νικόλας Αρώνης.

Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.

Η είσοδος στη συζήτηση είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org/DoctorsWithoutBorders.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube. Θα υπάρχει η δυνατότητα live ερωτήσεων μέσω eventora.

©Marilena Stafylidou

πηγή: eculture

«Η τραγωδία, οι αρχαίοι Έλληνες κι εμείς» του Simon Critchley

Previous article

Εικόνες του χειμώνα απο τον Fotis Ntofo

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *