ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο, ζητούν περισσότερη στήριξη

0

Μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο ύστερα από την πανδημία του νέου κορονοϊού με περισσότερους από τους μισούς να δηλώνουν ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία, σύμφωνα με έρευνα του «The Future Laboratory».

Όμως η «υβριδική εργασία», ένας συνδυασμός της τηλεργασίας και της εργασίας στο γραφείο, έχει και τα μειονεκτήματά της. Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων να απαντά ότι αισθάνεται πως εργάζεται συνεχώς ή έως τη νύχτα.

Τα 2/3 των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι έκαναν, ή σχεδιάζουν να κάνουν, αλλαγές στο σπίτι τους προκειμένου να διευκολυνθούν στην τηλεργασία, δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο που χρησιμοποιείται ως γραφείο, ενώ το 41% αποφάσισε να μετακομίσει.

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της Samsung Electronics με τη συμμετοχή 14.000 ατόμων από όλη την Ευρώπη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 83% των εργαζομένων ζητεί περισσότερη υποστήριξη από τους εργοδότες του, προκειμένου να εξισορροπήσει την εργασιακή και την οικογενειακή τους ζωή.

Περίπου το 12% των εργαζομένων στην Ε.Ε. εργάστηκε για ένα διάστημα από το σπίτι το 2020, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 5% πρiν την πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: efsyn

Μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας την πενταετία 2014-2019

Previous article

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για έντονη βροχόπτωση στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *