ΙΣΤΟΡΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το επετειακό ημερολόγιο, με ανέκδοτο υλικό, της Ένωσης Μικρασιατών Κιάτου

0

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022

Η Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου προχώρησε στην έκδοση εβδομαδιαίου ημερολογίου 2022. Το ημερολόγιο, υπό τη μορφή βιβλίου, έχει επετειακό χαρακτήρα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το περιεχόμενο του ημερολογίου είναι ποικίλο, περιέχει φωτογραφίες και κείμενα που αφορούν τη δράση του συλλόγου, παλιές φωτογραφίες Μικρασιατών, παλιά σπίτια, ιστορικά και λαογραφικά κείμενα που αφορούν τη Μ. Ασία και τους Μικρασιάτες, ιστορικά στοιχεία από τη δράση των προσφύγων Μικρασιατών μετά την εγκατάσταση τους στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Νεάπολη Κιάτου και στο Συνοικισμό Βέλου, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία.

Την επιμέλεια του ημερολογίου είχε η Βασιλική Αγαπίδου. Συλλογή φωτογραφιών και υλικού κυρίως από την Κατερίνα Κασκαρέλη. Προσφορά υλικού έγινε και από άλλα μέλη του συλλόγου.

Κείμενα έγραψαν οι: Βασιλική Αγαπίδου, Αγγελική Αθανασούλη, Μαγδαληνή Αθανασούλη, Αθηνά Ιωάννου, Κατερίνα Κασκαρέλη, Λάια Κιουρκτσόγλου και Βαγγέλης Χουσελάς.

Είναι μια εξαιρετική έκδοση που αξίζει να προμηθευτούν οι συμπολίτες μας.

Το ημερολόγιο διατίθεται από την Ένωση στην τιμή των 10 €. Για την προμήθεια του ημερολογίου μπορείτε να απευθύνεστε στις: Βασιλική Μιχαλούση 6936590690 και Βασιλική Αγαπίδου 6972408588

1822: Ο οπλαρχηγός της Ντούσιας Αναγνώστης Μπελίτσης συγκεντρώνει στρατιώτες από 14 χωριά του Δήμου Σικυωνίων για την εκστρατεία στο Ζητούνι της Λαμίας.

Previous article

Η “ανταρσία της ανακωχής” τα Χριστούγεννα του 1914

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *