ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο αγωγός φυσικού αερίου East-Med Poseidon θα περάσει από περιοχές της Λακωνίας και της Αρκαδίας

0

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει σε διαδικτυακή συνάντηση στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) για το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου East-Med Poseidon, καθώς τμήμα του εν λόγω αγωγού διέρχεται από περιοχές της Λακωνίας και της Αρκαδίας.

Η πιο πάνω συνάντηση έχει προσδιοριστεί για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου και την διοργανώνει η IGI Poseidon Α.Ε., εταιρεία η οποία προτείνει το συγκεκριμένο έργο και στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ Διεθνών Εργων και η ιταλική εταιρεία Edison S.p.A.

Ο East-Med Poseidon είναι ένας διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου που σκοπό έχει την διασύνδεση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου και του ευρωπαϊκού συστήματος ενέργειας, μέσω της Κύπρου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός της συνάντησης είναι η συλλογή απόψεων για την περαιτέρω θεώρηση στην μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων (ΜΠΚΕ), την οποία εκπονεί η πιο πάνω εταιρεία, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις που απαιτούνται από τις ελληνικές Αρχές και τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

πηγή: argolikeseidhseis.gr

«Όνειρο ήτανε» & «Τ’ όνειρο καπνός»

Previous article

Οι “Έλληνες Αυτόχθονες” επέβαλαν πρόστιμο 1,8 τρισ. στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου [Βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *