ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κορίνθου – θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ, σοβαρά προβλήματα σε όλο το νομό

0

Σημαντικές ζημιές έχουν προκαλέσει σε όλη την Κορινθία οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν απο χτες στο νομό. Σε πολλά σημεία έχουν πέσει δέντρα ή κλαδιά, τζαμαρίες καταστημάτων έχουν σπάσει.

Στον δρόμο Λουτράκι – Ισθμός ένας μεγάλος ευκάλυπτος έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να κόψει και να απομακρύνει το δέντρο, που είχε αποκλείσει την κυκλοφορία η οποία γινόταν μόνο από την Ποσειδωνία Κορίνθου.

Πτώσεις δέντρων είχαμε και στους Αγίους Θεοδώρους, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο δρόμο Κορίνθου – Άργους.

Στον δήμο Σικυωνίων κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Φενεού και Στυμφαλία, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών

Πριν απο λίγο το Λιμεναρχείο Κορίνθου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση που περιλαμβάνει ANAΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις θαλάσσιες περιοχές Κορινθιακού Κόλπου και Σαρωνικού Κόλπου.

Αναλυτικότερα: Στον Κορινθιακό και στον Σαρωνικό πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 Μποφόρ με το Λιμεναρχείο να καλεί τους υπεύθυνους των παράκτιων εγκαταστάσεων “για την λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης των ανωτέρω αναφερομένων δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς και για την ενημέρωση των χρηστών των εγκαταστάσεων. Επίσης, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:
(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.
(β) Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.
(γ) Να μην αποπλεύσουν έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Το Λιμεναρχείο καλεί επίσης του πολίτες “να αποφεύγουν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κακοκαιρίας, την κολύμβηση, τις άσκοπες  μετακινήσεις σε παραλιακούς χώρους και την χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής“, ενώ υπενθυμίζει ότι “σε περίπτωση ανάγκης η επικοινωνία με την Υπηρεσίας μας πραγματοποιείται στο  VHF CH12 και τηλεφωνικά στο 2741028888  και στο τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου του 1873 γεννιέται ο Σπύρος Λούης

Previous article

Νίκος Σταυρέλης: Γιατί δεν εγκρίναμε τον προϋπολογισμό του 2022

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *