ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γιώργος Ψυχογιός: ” Υπάρχει ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού των Ρομά στην Κορινθία – Να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε συνεργασία με τους Δήμους”

0

Ερώτηση για τον εμβολιασμό των ΡΟΜΑ στην Κορινθία από 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π -Σ . Η Γιώργος Ψυχογιός αναφέρει με ανάρτησή του στο F : “Ερώτηση υπογράφουμε 32 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα σημαντικό θέμα που αφορά συμπολίτες μας και στην Κορινθία.

Στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνουμε την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού των Ρομά που γίνεται ολοένα πιο επιτακτική δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας.

“Υπάρχουν όμως πληθυσμιακές ομάδες με ελλιπή ή καθόλου ενημέρωση για τον εμβολιασμό, όπως οι Ρομά, ενώ κατά πληροφορίες, ο εμβολιασμός τους δεν ξεπερνά το 50% του συνόλου του πληθυσμού (150.000 άτομα σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίες και 230.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ). Το εγχείρημα του εμβολιασμού των Ρομά αποτελεί πρόκληση και χρήζει, σύμφωνα με τους διαμεσολαβητές, ειδικού σχεδιασμού και προσέγγισης”.

Τονίζουμε, τέλος, ότι η Πολιτεία οφείλει άμεσα να δείξει πως δεν υπάρχουν για αυτήν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και εμβολιασμού στους καταυλισμούς των Ελλήνων Ρομά ανά την Ελλάδα”

Κορωνοϊός: Δύο χρόνια από τον πρώτο νεκρό στην Κίνα – «Πέπλο σιωπής» για την προέλευση του ιού

Previous article

Η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *