ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Νίκας καταλήγει οριστικά σε “Διοικητήριο στην Ποσειδωνία” και ο ασκός του Αιόλου ανοίγει

0

«Μεγάλες ευκαιρίες, μεγάλα μπλεξίματα» θα μπορούσαμε να πούμε (παραφράζοντας τον Μάο). Έτσι, τουλάχιστον, μοιάζει η χαοτική κατάσταση γύρω από το νέο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με τις συνεχείς παλινδρομήσεις στην στάση του Παναγιώτη Νίκα. Ο περιφερειάρχης, χτες, κατά την τελετή εγκαινίων των αποθηκών της πολιτικής προστασίας στις εγκαταστάσεις του παλαιού δημόσιου ΚΤΕΟ στο Λέχαιο, επανέφερε το ζήτημα της χωροθέτησης του νέου διοικητηρίου στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. Μάλιστα, ξεκαθάρισε, πως αν δεν γίνει εκεί το διοικητήριο πρέπει να επιστραφεί ο συγκεκριμένος χώρος στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

«O χορός αυτός είναι πολύτιμος -προφανώς είναι και πανάκριβος. Η Ποσειδώνια είναι μία από τις ωραιότερες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Kορινθίων, πολύ κοντά στο Λουτράκι, είναι ένα στρατηγικό σημείο, επαναλαμβάνω πολύτιμο», τόνισε σε σχετική ερώτηση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε στις χτεσινές του δηλώσεις, ότι «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, έχουμε παραλάβει ένα χώρο και πρέπει να προχωρήσω»για να συνεχίσει πετώντας το μπαλάκι στην Κόρινθο και τον Βασίλη Νανόπουλο: «είμαι βέβαιος ότι ο Δήμαρχος Κορινθίων θα κάνει προσπάθειες τέτοιες ώστε να πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση, θα είναι κρίμα να χαθεί αυτή η δωρεά».

Για να δούμε, όμως, ποιο είναι το ιστορικό των “ήξεις αφίξεις” για το διοικητήριο

Τον Μάιο του 2020 δημιουργήθηκε ένα άνευ προηγουμένου μπλέξιμο με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βυτινιώτη να δηλώνει πως εξετάζεται το νέο διοικητήριο να γίνει στην Ποσειδωνία και τον περιφερειάρχη μερικές ώρες αργότερα να δηλώνει πως αυτό δεν είναι εφικτό γιατί “είναι μακριά (σ.σ. !) από το κέντρο της πόλης. Για να μην σας; κουράζουμε δείτε παρακάτω τι είχε γίνει τότε.

26 ημέρες αργότερα (!!!), τον Ιούνιο του 2020, με έναν φάκελο υπό μάλης, ο κ. Νίκας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο κατέθεσε ένα υπόμνημα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με όλα τα μεγάλα έργα που σχεδίαζε για την περιφέρεια. Ανάμεσα σε αυτά και το νέο Διοικητήριο, με χρηματοδότηση από το Αντώνης Τρίτσης, στην Ποσειδωνία!

Μέσα στο ίδιο καλοκαίρι (Αύγουστος 2020) ξεκίνησαν μια σειρά από εργασίες στην Ποσειδωνία ώστε να «ισοπεδωθεί» ο χώρος και να καθαριστεί από τα ετοιμόρροπα κτίρια για να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Ο καθαρισμός του χώρου στο στρατόπεδο ολοκληρώθηκε, αλλά στις αρχές του 2021, όταν δηλαδή θα έπρεπε να ξεκινήσει η δημοπράτηση, ο κ. Νίκας φάνηκε να υπαναχωρεί, δηλώνοντας ότι δεν θα πάει κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου και –υπαινίχθηκε- ότι θα αναζητηθεί άλλος χώρος.

Είχε προηγηθεί μία ακόμα συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου όπου (ύστερα από μακρά συζήτηση) επικαιροποιήθηκε η παλαιότερη απόφαση (επί διοίκησης Πνευματικού και με την σύμφωνη τότε γνώμη και της παράταξης Νανόπουλου) το νέο διοικητήριο να γίνει στο 6ο ΣΠ.

Είναι προφανές πως ο κ. Νίκας επιχείρησε να ισορροπήσει κάπως ανάμεσα στην δική του εκπεφρασμένη θέληση να γίνει το διοικητήριο στην Ποσειδωνία και στην άρνηση του δήμου Κορινθίων. Φαίνεται, όμως πως πλέον “οι καιροί ου μενετοί”, και κατέληξε να διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Τώρα, το δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου –συνολικά και όχι μόνο ο δήμαρχος- θα πρέπει να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση και την οριστική, καθώς φαίνεται απόφαση του κ. Νίκα να γίνει το διοικητήριο στην Ποσειδωνία. Και,

  • είτε θα πρέπει να αλλάξει την απόφασή του (η οποία, πάντως, δεν επηρεάζει την απόφαση της Περιφέρειας αφού έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, θα μπορούσε ωστόσο να δημιουργεί προσκόμματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα),
  • είτε να επιμείνει σε αυτήν προκαλώντας μια ευθεία αντιπαράθεση με τον περιφερειάρχη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της πόλης και πολλά μεγάλα έργα για τον δήμο Κορινθίων, που «είναι στα χέρια» της περιφέρειας.  

Πέρα, ωστόσο, από αυτό υπάρχει και ένα ερώτημα για τον δήμο Κορινθίων. Όποια κι αν είναι η άποψη που έχει κανείς για την χωροθέτηση του νέου διοικητηρίου, υπάρχει στ αλήθεια περιθώριο για την πόλη να χαθεί ο συγκεκριμένος χώρος, αντί να αξιοποιηθεί προς όφελος και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής;  

Εγκαινιάστηκαν οι αποθήκες της Πολιτικης Προστασίας της Κορινθίας από τον Νίκα

Previous article

Πάει προς ενοικίαση με διεθνή διαγωνισμό το Spa Λουτρακίου;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *