ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτή η τσιμεντένια μισοσαπισμένη πλατφόρμα μες στη θάλασσα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

0

Ονομάζεται Sealand (“Θαλασσογή” δηλαδή) και ουσιαστικά είναι ένα παλιό οχυρό που έχει ξεμείνει μέσα στη θάλασσα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λίγο έξω απο τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας. H οικογένεια που έχει τον έλεγχο της πλατφόρμας αυτοπροσδιορίζεται ως μικροέθνος.

 ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΕΞΗΣ  Επειδή η πλατφόρμα αυτή ήταν λίγο πιο έξω απο εκεί που τελειώνουν επίσημα τα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥ ΕΚΕΙ!!! 

 Γι’αυτό το λόγο τη δεκαετία του 60 που άνθιζε η πειρατική ραδιοφωνία, πολλοί “πειρατές” για να μην είναι παράνομοι, μετέφεραν τις “επιχειρήσεις” τους σε αυτήν την πλατφόρμα που βρισκόταν σε *διεθνή ύδατα* και ΟΧΙ σε ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου για να μην μπορούν να καταδικαστούν. Είχαν βρει πραγματικά μια πολύ βολική γκρι ζώνη οι ραδιοπειρατές!

 Το 1966 ένας τύπος που τον έλεγαν Πάντι Μπέητς, έδιωξε όλους τους άλλους και κήρυξε την Sealand ανεξάρτητο πριγκιπάτο και τον εαυτό του Πρίγκιπα. Εφόσον εκείνο το σημείο δεν ανήκε διοικητικά σε κάποιο άλλο κράτος εκείνο το διάστημα και ούτε ήταν απειλή για κανέναν, θεωρητικά ο Πάντι τα κατάφερε κι έφτιαξε το μικροκράτος του σε μια έκταση μόλις 4000 τετραγωνικά μέτρα!

 Ύστερα όμως το Ηνωμένο Βασίλειο (που δεν του έδωσε ποτέ καμία σημασία) αποφάσισε να επεκτείνει τα χωρικά του ύδατα και πλέον το μικροκράτος της Θαλασσογής έγινε βρετανικό έδαφος χωρίς να συμφωνήσει!

 Ο Μπέητς υποστήριζε οτι η Sealand πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρείται ανεξάρτητο κράτος και θεωρητικά δεν είχε άδικο (είναι αλήθεια πως υπάρχει αρκετή ασάφεια στις προϋποθέσεις σχετικά με το τι θεωρείται κράτος και όντως όταν το “ίδρυσε” δεν βρισκόταν σε εδάφη άλλου κράτους) απλά του έλειπε κάτι που είναι σημαντικό ωστε να θεωρηθεί μια εδαφική οντότητα επίσημο κράτος : Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ!

 Βέβαια ο “εθνοπατέρας” Μπέητς είχε πει πως αφενός δεν έχουν ανάγκη την αναγνώριση κανενός κι αφετέρου κάποτε είχαν διαπραγματευτεί με έναν Γερμανό διπλωμάτη, πράγμα που θεωρείται ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ (Ε ΡΕ ΤΙ ΧΑΡΤΙ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΜΑΝ!!!)

 Όμως γενικά αν πεις ότι είσαι κράτος και άλλα κράτη συμφωνήσουν μαζί σου, είσαι. Αυτό διαφέρει από τις κινήσεις απόσχισης, όπου οργανωμένα μεγάλες ομάδες ανθρώπων αποφασίζουν να κηρύξουν ότι είναι ανεξάρτητες από ένα μεγάλο κράτος (Κόσοβο/Σερβία, Ιρλανδία/Μ. Βρετανία).

 To αστείο σε όλα αυτά είναι οτι μπορεί να παίξει και το χαρτί “έχουμε τη δική μας ιστορία” καθώς απο τότε που ίδρύθηκε η Sealand και μέχρι να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά του το Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν ζήσει κάποιες περιπέτειες εκει πάνω!

 2 χρόνια μετά την “ίδρυση” πέρασε μια περίπολος από τα “εθνικά του ύδατα” και άρχισε να ρίχνει προειδοποιητικές βολές εναντίον τους. Τυπικά ήταν Βρετανός υπήκοος, οπότε κλήθηκε στη δικαιοσύνη ΑΛΛΑ το χαρτί “διεθνή ύδατα” έκανε το θαύμα του πάλι και η υπόθεση δεν προχώρησε.

 Το 1978 οι Θαλασσογιώτες δέχτηκαν και κανονική επίθεση! Γερμανοί και Δανοί μισθοφόροι του Αλεξάντερ Άχενμπαχ, ο οποίος επίσης αυτοαποκαλούταν Πρωθυπουργός του Sealand(χωρίς εκλογές!), έσκασαν με τζετ σκι και ελικόπτερα και προσπάθησαν να πάρουν αιχμάλωτο τον γιο του Μπέητς, τον Μάικλ, ενώ ο μπαμπάς Μπέητς έλειπε από τη “χώρα”.

⚔️ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ότι αυτή η κατασκευή είχε φτιαχτεί για πόλεμο και ο Μάικλ ο γιος αντεπιτέθηκε και ανέκτησε την κυριότητα του Sealand!

Πώς βγάζει λεφτά αυτό το κράτος;

Πουλώντας τίτλους! Μπορείς να αγοράσεις τίτλο Δούκα/Δούκισσας, Κόμη/Κόμισσας, Λόρδου, Βαρώνου, σερ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΗ, ταυτότητα ή διαβατήριο. Πού έχουν ισχύ όλα αυτά; Πουθενά.

 Και για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ *ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ* ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.

Νορβηγία – Μπρέιβικ: Παραμένει επικίνδυνος και αμετανόητος, λέει η ψυχίατρος που τον παρακολουθεί

Previous article

Νανόπουλος: Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον που ζούμε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *