ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι Άγιοι Θεόδωροι γέμισαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες…

0

“Στιγμές δόξας για το Ελληνικό Enduro και μία όμορφη εικόνα που δύσκολα την έβλεπε κανείς ακόμη και σε εποχή προ-πανδημίας, την Κυριακή στους Αγίους Θεοδώρους όπου η ΛΕΜΑΘ διοργάνωσε μία από τις πλέον πετυχημένες εντουροβόλτες, το Enduro Riding 4.

Πρωτόγνωρο πλήθος συμμετοχών, περισσότεροι από 700 καταγεγραμμένοι συμμετέχοντες που έφτασαν από όλη την Ελλάδα για να οδηγήσουν στους Αγίους Θεοδώρους.

Παράλληλα η BETA Hellas είχε προσκεκλημένο τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, έναν εν ενεργεία θρύλο του Enduro, τον Steve Holcombe, για ακόμη ένα Enduro Workshop.

Το Σάββατο οι φίλοι της μάρκας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Βρετανού αναβάτη και να οδηγήσουν μαζί του σε κλειστό κύκλο, ενώ την Κυριακή ενώθηκαν με 700 Enduro από όλη την Ελλάδα ακολουθώντας την μεγάλη διαδρομή της ΛΕΜΑΘ.

Οι δύο αυτές διοργανώσεις συνδυάστηκαν με εξαιρετικό τρόπο με την Beta Chachagias Racing Team να σχεδιάζει και να στήνει την ειδική διαδρομή στην μέση του Enduro Riding 4 της ΛΕΜΑΘ όπου παράλληλα ήταν και σημείο ανεφοδιασμού.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες στο Enduro Riding 4 να θαυμάσουν από κοντά τον Steve Holcombe που οδηγούσε στην ειδική διαδρομή γράφοντας χρόνους, αλλά ταυτόχρονα να οδηγήσουν και μαζί του στα 70 χιλιόμετρα Enduro που είχαν σχεδιάσει οι άνθρωπο της ΛΕΜΑΘ.

Μία διαδρομή που εκφράστηκαν όλοι με τα καλύτερα λόγια στον συμμετέχοντα του ΜΟΤΟ, Κίμωνα Καράμπελα, με την ευχάριστη έκπληξη πως αποτελούνταν από κυρίως νέα μονοπάτια.

Η διαδρομή του Enduro Riding 4 ήταν έξυπνα επιλεγμένη ώστε να είναι όσο πρέπει γρήγορη χωρίς κάποιο επικίνδυνο και δύσκολο σημείο που θα μπορούσαν να ακινητοποιηθούν 700+ μοτοσυκλέτες η μία πίσω από την άλλη.

Παρέμενε ταυτόχρονα μία τεχνική και ενδιαφέρουσα διαδρομή σε εκπληκτική φύση, με το αθλητικό σωματείο ΛΕΜΑΘ να δίνει έτσι και το καλύτερο, πρόσφατο, δείγμα γραφής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro όπου έχει ζητήσει φέτος να διοργανώσει έναν του αγώνα. Αν τους επιτραπεί από την Ομοσπονδία, θα χρησιμοποιήσουν μεγάλο κομμάτι αυτής της σωστά επιλεγμένης διαδρομής και για τον αγώνα.

Εξίσου πολύ σωστή επιλογή να ξεκινούν την διαδρομή απευθείας από την εκκίνηση, χωρίς να χρειάζεται να διασχίσουν κάποιο δρόμο ανοικτό στην κυκλοφορία, πράγμα που δεν θα ήταν ζήτημα με λίγες συμμετοχές αλλά καίριας σημασίας για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και μία από τις πολλές λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, σε αυτή την άρτια διοργάνωση.

Με 700+ μοτοσυκλέτες να παίρνουν εκκίνηση, που έπρεπε να ξεφορτωθούν από αντίστοιχα πολλά αυτοκίνητα, τρέιλερ και βαν, τα πράγματα στους Αγίους Θεοδώρους θα μπορούσαν να γίνουν ασφυκτικά, όμως η τεράστια συμμετοχή αντιμετωπίστηκε και στο θέμα του πάρκινγκ.

Οι Άγιοι Θεόδωροι γέμισαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και δεν υπήρχε κάτοικος που να μην ήξερε τι συμβαίνει, όπως αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα σε όλους όσους κινούνταν στην Ε.Ο. νωρίς το πρωί αλλά και στην λήξη, μιας και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεμίζοντας φορτωμένες Enduro την εικόνα του δρόμου.

Ο Steve Holcombe έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να υπογράψει αυτόγραφα στην εκκίνηση και να φωτογραφηθεί με τους συμμετέχοντες, όπως επίσης και στην επίδειξη της τεχνικής του, μέσα στην ειδική διαδρομή.

Στο σημείο του ανεφοδιασμού και της ειδικής είχαν σπεύσει και αρκετοί θεατές, δημιουργώντας ατμόσφαιρα αγώνα με την διαφορά πως αγώνας με τέτοια συμμετοχή δεν είναι εύκολο να υπάρξει.

Ο καιρός βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο για την εποχή -φυσικά χωρίς σκόνη- αλλά απουσίαζε και η πολύ λάσπη που θα έδινε και αυξημένες πιθανότητες για ατύχημα.

Αμέσως μετά την ειδική και το σόου, κυριολεκτικά, που έδωσε εκεί ο Holcombe, ο Βρετανός ενώθηκε με μία μικρή ομάδα αναβατών, μεταξύ τους και πολλοί αγωνιζόμενοι όπως ο δικός μας Κίμωνας, ο Τρίγκας, ο Κοινωνάς, ο Μανωλίδης, ο Ζώρας και άλλοι που μπορούσαν να κρατήσουν τον ρυθμό του παγκόσμιο πολυπρωταθλητή και να οδηγήσουν σβέλτα μέχρι την επιστροφή.

Ο Steve είχε να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα που επικράτησε, όπως και για τις διαδρομές στην ελληνική φύση και έτσι το Beta Weekend και το Enduro Riding 4 ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη για το 2022″, αναφέρθηκε στο motomag.gr.

Γιώργος Γκιώνης στα Παραπολιτικά: “Έχει πέσει πολύ χρήμα στο Λουτράκι”

Previous article

Στο αρχαίο λιμάνι Κεγχρεών αγιασμός υδάτων για πρώτη φορά!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *