ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ανακοίνωση του δήμου Ξυλοκάστρου για την ανακαίνιση του σχολείου “Καλλία ή Συγγρού” στα Λαγκαδέιικα

0

Τη χρηματοδότηση ενός εμβληματικού και διατηρητέου σχολείου στην Κοινότητα Λαγκαδαίικων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Πιο συγκεκριμένα η χρηματοδότηση ύψους 595.000 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την αναστήλωση και αποκατάσταση του σχολείου τύπου “Καλλία ή Συγγρού” για ένα κτίσμα που κατασκευάστηκε προ του 1900 και έχει κηρυχθεί διατηρητέο το 1998.

Οι εργασίες θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του μνημείου ως ιστορικό τεκμήριο ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και σύνδεσης τουριστικά με την ευρύτερη περιοχή.

Με το πέρας της αποκατάστασης θα παραδοθεί ένα ισόγειο κτίριο ανάπτυξης δραστηριοτήτων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ.

Καθοριστική για τη χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, η αρωγή του οποίου είναι συνεχής και αποτελεσματική για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας”

Στο αρχαίο λιμάνι Κεγχρεών αγιασμός υδάτων για πρώτη φορά!

Previous article

Οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *