ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για τα αγροτικά και για τον αναδασμό του Φενεού

0

Σύσκεψη για θέματα του πρωτογενούς τομέα συγκλήθηκε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αρμόδιος για τον Πρωτογενή Τομέα αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και οι διευθυντές ΔΑΟΚ των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα θέματα, η δακοκτονία, η λειτουργία ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ στο σύνολο της Περιφέρειας, οι αναδασμοί Δωρίου και Φενεού, η λειτουργία του κτήματος Τριανταφυλλίδη στη Βυτίνα καθώς και η λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου.

Ο αναδασμός, συνολικής έκτασης 7.000 στρεμμάτων, ο οποίος προγραμματίζεται στα χωριά Αρχαία Φενεός, Πανόραμα και Μάτι είναι ένα σημαντικό έργο που έχει σκοπό τον εξορθολογισμό και την τόνωση της γεωργικής παραγωγής. Κύριος στόχος είναι να αναδιανεμηθούν στους αγρότες τα κτήματά τους με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και του εισοδήματός τους. Το πρόβλημα καθίσταται επιτακτικό, επειδή σήμερα κάθε δικαιούχος έχει πολλές μικρές ιδιοκτησίες, διάσπαρτες, σε διάφορα μέρη της περιοχής.

Η ιστορία των αναδασμών, πάντως, στην περιοχή αυτή έρχεται από το μακρινό 1994, εδώ και 25 χρόνια δηλαδή, καθώς οι πρώτες αποφάσεις Κήρυξης Αναδασμού εκδόθηκαν στις 25 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς και αφορούσαν: την Αρχαία Φενεό (10862/25-10-94 απ. Νομάρχη, για 5000 στρέμματα) και το Πανόραμα (10860/25-10-94 απ. Νομάρχη, για 1000 στρέμματα). Για το Μάτι και τα τελευταία 1000 στρέμματα, η σχετική απόφαση ήρθε 11 χρόνια αργότερα (7860/10-6-05 απ. Νομάρχη).

Πήγαν στο Νοσοκομείο χθές 21/01 οι αντιεμβολιαστές της Κορίνθου – τι λένε στην επιστολή που έδωσαν στον Κόλλια

Previous article

Νοσοκομείο Κορίνθου: όταν η Μίνα Γκάγκα ανάγκασε τον χρόνο να σταματήσει να κυλά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *