ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης: “Να γίνει νέο κτίριο για την Μικρασιατικό Μουσείο”

0

Αναφορά στην πρόθεση της δημοτικής αρχής Κορίνθου να προχωρήσει στην δημιουργία στέγης για το Μουσείο Μικρασιατών έκανε με παρέμβασή του ο Νίκος Σταυρέλης. Όπως αναφέρει η παράταξή του θα στηρίξει τον Βασίλη Νανόπουλο αν πρόθεσή του είναι να φτιάξει ένα εξ υπαρχής ένα νέο Μουσείο Μικρασιατών. Ωστόσο, διαφωνεί κάθετα για την περίπτωση η δημοτική αρχή να υιοθετήσει ένα σχέδιο να φιλοξενηθεί το Μουσείο στο παλιό Προσκοπείο του Συνοικισμού.

Ακούμε τελευταία τον Δήμαρχο να λέει ότι θα γίνει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνει το Μουσείο Μικρασιατών”, λέει ο κ. Σταυρέλης.

“Πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έλαβε σχετική απόφαση να παραχωρήσει στο Δήμο το ακίνητο επί της οδού Λ. Κορίνθου και Λουτρακίου γωνία στο Συνοικισμό για το σκοπό αυτό. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στη συνέχεια να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση. Εμείς είμαστε σύμφωνοι. Εξάλλου πιέζουμε ασφυκτικά τόσα χρόνια να δημιουργήσουμε το Μουσείο Μικρασιατών στο Συνοικισμό. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι έτοιμη από το 2013. Απαιτούνται μόνο οι υπόλοιπες μελέτες. Και βεβαίως θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα φάει πολύ χρόνο. Σίγουρα δεν θα τελειώσει με αυτή την Δημοτική Αρχή, αλλά ας το αρχίσουμε.

Όμως τονίζουμε και δίνουμε σχετικό μήνυμα. Εκεί ο χώρος προβλέπεται κατά το Δήμο για Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων μαζί με χώρους άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου. Αν όμως η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό τον συγκεκριμένο χώρο με το πολύ μικρό κτίσμα περίπου 30 τ.μ. κατασκευής του 1955 να κάνει απλές συντηρήσεις, επισκευές, διορθώσεις, που τότε ήταν Δημοτικό Ιατρείο και στη συνέχεια Προσκοπείο, να το ξεχάσει. Δεν το δέχονται οι κάτοικοι του Συνοικισμού.

Μόνη λύση είναι να κάνουμε νέο κτίριο εξ αρχής και θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού. Διαφορετικά αν έχουν σκοπό αυτό το μικρό κτισματάκι να το χρησιμοποιήσουν για αποθήκη – Μουσείο εμάς θα μας βρουν αντίθετους.

ΝΊΚΟΣ ΣΤΑΥΡΈΛΗΣ

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης διεκδικούν τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου

Previous article

Ανακοίνωση από τον “Peter” για την συμμετοχή του στην επιτροπή για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *