ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναμνηστικά γραμματόσημα για την επέτειο του 1821

0

Με αφορμή τα 200 χρόνια απελευθέρωσης από τους Τούρκους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποφάσισαν την έκδοση και την κυκλοφορία αναμνηστικών σειρών γραμματόσημων με ήρωες της Επανάστασης. Η όλη αυτή ενέργεια έχει συμβολικό χαρακτήρα προς τιμήν της Επανάστασης του 1821.

Χωρίς αμφιβολία, η εν λόγω κίνηση με μια σειρά γραμματόσημων από τους ήρωες της Επανάστασης είναι άκρως ενδιαφέρουσα και όμορφη. Οι λάτρεις των γραμματοσήμων και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν τη συλλογή τους, ενώ παράλληλα μέσω των μικρών αλλά ζοφερών εικόνων, τα άτομα θα πάνε πίσω στην ιστορία και θα “συνδεθούν” με τους ήρωες.

Πολλοί ίσως θεωρούν ότι η συλλογή γραμματοσήμων είναι απλά μικρά χαρτάκια, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο φιλοτελισμός έχει μεγάλη ισχύ, καθώς παρέχει ταυτόχρονα μάθηση και ψυχαγωγία με ωραίες εικόνες και ποικιλία χρωμάτων.

Επετειακά γραμματόσημα

Πρώτα απ’ όλα τα γραμματόσημα βοηθούν στην καλαισθησία, δημιουργώντας ένα όμορφο κολλάζ, ένα κάδρο, με το οποίο μπορεί κανείς να διακοσμήσει ένα μέρος του δωματίου. Επιπλέον, μέσω των γραμματόσημων διευρύνονται οι γνώσεις, τα άτομα μπορούν να αναζητήσουν τα πρόσωπα που απεικονίζονται πάνω σ’ αυτά και να μάθουν για την ιστορία και το παρελθόν τους. Αυτός μάλιστα είναι ένας καλός τρόπος, κυρίως για τους γονείς, ώστε να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά με την ιστορία, διότι πιο εύκολα θα αναπτυχθεί το ενδιαφέρον τους.

Επομένως, τα γραμματόσημα και ιδίως οι αναμνηστικές κυκλοφορίες τους, είναι ένας καλός τρόπος για τη διατήρηση-στη μνήμη-γεγονότων, σημαντικών, για τον κάθε λαό, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μέσο ψυχαγωγίας.

πηγή: Lavart

Η ζωή κάτω από το χιόνι …

Previous article

Μακρά Covid: Εντοπίστηκαν κρυφές βλάβες στους πνεύμονες ασθενών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *