ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βάζει μπρος για το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Κόρινθο ο δήμος – Που θα βρίσκεται

0

Την πρωτοβουλία να δημιουργήσει, στo πλαίσιo των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του, Επιχειρηματικό Πάρκο μέσα στα διοικητικά του όρια παίρνει ο Δήμος Κορινθίων, όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου.
Το Επιχειρηματικό Πάρκο (Ε.Π.) είναι ένα οργανικά ολοκληρωμένο σύνολο δομών, υπηρεσιών και υποδομών που ιδρύεται και λειτουργεί για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων. Αποτελεί μοχλό για την ισορροπημένη ανάπτυξη του Δήμου μας“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ως περιοχή ανάπτυξης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ορίζεται η περιοχή Νότια της Εθνικής οδού και πλησίον του Πεδίου Βολής, σε μία συνολική έκταση 2.000 στρεμμάτων. Για να μπορέσει να γίνει πιο εύκολα κατανοητό, μιλάμε για την περιοχή που βρίσκεται πάνω από την Εθνική Οδό, στο ύψος απέναντι από την αντιπροσωπεία της Opel.

Σε αυτόν τον χώρο θα μπορούν να εγκατασταθούν δραστηριότητες που θα αφορούν

  • Βιομηχανία-Βιοτεχνία-Επαγγελματικά Εργαστήρια
  • Μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών
  • Αποθήκες-Επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις
  • Επιχειρηματικές δραστηριότητες δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα
  • Ερευνητικά Κέντρα, Εργαστήρια, Σχολές Τεχνικής κατεύθυνσης και παραρτήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων
  • Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων
  • Παραρτήματα ή υπηρεσιακές μονάδες δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπηρεσίες υγείας, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί
  • Δραστηριότητες αγροτοκτηνοτροφίας

Καταγράφοντας τα οφέλη των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο project, o Δήμος Κορινθίων τα διακρίνει στις ακόλουθες κατηγορίες:

Πολεοδομικά, με υψηλότερους όρους δόμησης σε σχέση με τους όρους δόμησης που υπάρχουν εκτός Επιχειρηματικών Πάρκων.

Οικονομικά, καθώς υπάρχει απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου κατά την αγοραπωλησία έκτασης ακινήτου εντός του Ε.Π. Παράλληλα είναι μειωμένα τα δικαιώματα συμβολαιογράφου και υποθηκοφυλακείου, υπάρχει απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για την υπεραξία από την εκποίηση ακινήτων και εγκαταστάσεων λόγω μετεγκατάστασης επιχείρησης στο Ε.Π.

Διοικητικά, καθώς απαιτούνται λιγότερες διοικητικές επιβαρύνσεις: Για παράδειγμα υπάρχει απαλλαγή από έκδοση άδειας εγκατάστασης, από άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και από διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Το ενδιαφέρον είναι στην δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου θα μπορούν να συμμετέχουν εκτός του Δήμου Κορινθίων (ο οποίος θα συμμετέχει δια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.», ως φορέα ωρίμανσης της υλοποίησης του έργου) και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Η ανακοίνωση του δήμου καταλήγει με την αναφορά πως όσοι θέλουν να ενημερωθούν πληρέστερα, ή να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» στα τηλέφωνα 2741 181 376 (με τον κ. Γιάννη Καραΐσκο) και 2741 181 377 (με την κυρία Σταυρούλα Κουτσοδήμου.

Δήμος Βέλου-Βόχας: “Ολική επαναφορά” για τις πλατείες Βοχαϊκού και Βραχατίου

Previous article

Συνελήφθησαν στην Κόρινθο δύο ανήλικοι – Είχαν ληστέψει με σουγιάδες μία γυναίκα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.