ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βούλιαξε στην παγωμένη λίμνη Δασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας

0

Οι δυνατότητες κάθε αυτοκινήτου έχουν και όρια αλλά όπως φαίνεται κάποιοι οδηγοί τα ξεπερνούν και αυτό ισχύει κυρίως για ιδιοκτήτες τετρακίνητων οχημάτων. Από εκεί και πέρα όσο πιο… άγριο είναι ένα όχημα τόσο περισσότερο ιντριγκάρει τον οδηγό να δοκιμάσει τις δυνατότητες του, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά απρόοπτα..

Μία εικόνα που λίγο – πολύ οι περισσότεροι έχουμε δει και έχουμε βιώσει αρκετές φορές. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε δασικές διαδρομές όπου τα λεγόμενα Crossover – SUV «κολλάνε». Από τη μία η κίνηση στους δύο τροχούς, από την άλλη η έλλειψη κατάλληλών ελαστικών δημιουργεί προβλήματα.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τα εν λόγω οχήματα είναι υπερυψωμένα αυτοκίνητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μπορούν να κινούνται με άνεση στο δρόμο και σε προσβάσιμα χωμάτινα εδάφη, καθώς το ύψος βοηθά κυρίως στο να μην χτυπήσουν το κάτω μέρος και υποστεί ζημιά το όχημα.

Ξεπερνούν τις δυνατότητες…

Εκτός από τα παραπάνω που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία, υπάρχουν και άλλα που εφοδιάζονται με ειδικά ελαστικά και έχουν προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος. Τα συγκεκριμένα μπορούν να κινηθούν πιο άνετα και πιο γρήγορα σε δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν όρια.

Τα τελευταία χρόνια που έχουν γίνει της μόδας και τα διπλοκάμπινα Pick-up, αρκετοί ιδιοκτήτες θεωρούν πως μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες που έχουν ως οδηγοί αλλά και τις αντίστοιχες, για τα οχήματά τους.

Έσπασε ο πάγος…

Τρανταχτό παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός Isuzu D-Max που θεώρησε ότι μπορεί να κινηθεί σε… παγωμένη λίμνη. Έτσι λοιπόν και λίγα μέτρα αφότου πάτησε στην παγωμένη λίμνη Δασίου (Τρίκαλα Κορινθίας), ο πάγος έσπασε και το βαρύ όχημα «έκατσε».

Παρά τις προσπάθειες του οδηγού να βγάλει το σκληροτράχηλο ιαπωνικό μοντέλο εκτός… λίμνης δεν τα κατάφερε. Το αποτέλεσμα ήταν να του κάνει μεγάλες ζημιές. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, η βοήθεια ήρθε από ιδιοκτήτες άλλων οχημάτων. Συγκεκριμένα από οδηγό που διέθετε ένα ειδικά διαμορφωμένο Jeep Wrangler. Τελικά κατάφερε να βγει αλλά η ζημιά που έκανε ήταν μερικών χιλιάδων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πριν κινηθούμε σε δρόμο που δεν γνωρίζουμε και ιδίως an δεν έχουme οπτική επαφή (νερό, λάσπη, χιόνι, πάγος κλπ.), πάντα ελέγχουμε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως

πηγή: newsauto.gr

Κόρινθος: Άλλες δύο συλλήψεις – είχαν ρημάξει τις καφετέριες, κλέβοντας βαρέλια μπίρας

Previous article

Έρευνα – Κορωνοϊός: Οι κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας είναι βαρύτερες από τις οικονομικές

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *