ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα αίτια και το χρονικό της τραγωδίας στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων

0

Ντοκουμέντα από το σημείο, όπου βρέθηκαν νεκροί οι τρεις έμπειροι αναρριχητές, ο οποίοι αγνοούνταν.

Έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και με πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη τους οι τρεις άνδρες που βρήκαν τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδα, λίγο έξω από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Οι τρεις αναρριχητές, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, σκοτώθηκαν σε ένα δύσβατο σημείο εκτός των ορίων του χιονοδρομικού, που ακόμα και οι διασώστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με ευκολία. Όπως αναφέρει το thebest, μέλη των σωστικών συνεργείων έλεγαν πως το χιόνι από κάτω είχε αρχίσει να λιώνει και το κάθε πάτημα ήταν παρακινδυνευμένο, ενώ υπήρχε ο φόνος για μια νέα χιονοστιβάδα.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα και ντοκουμέντα από τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό τους.Φωτό στο iEidiseis.grΤο σημείο όπου εντοπίστηκαν νεκροίΦωτό στο iEidiseis.grΕικόνες από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.Φωτό στο iEidiseis.grΕικόνες από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.Φωτό στο iEidiseis.grΕικόνες από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Ποιοι ήταν οι αναρριχητές

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Παναγιώτη Τέκο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Κόρινθο, κάτοικο Πατρών, τον Γιάννη Τορέλι έναν από τους καλύτερους αναρριχητές των Βαλκανίων και το γνωστό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, με μεγάλη εμπειρία στην αναρρίχηση. Και οι τρεις είχαν την ίδια αγάπη για την αναρρίχηση και πήγαιναν στα Καλάβρυτα κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια.Φωτό στο iEidiseis.grO Αθανάσιος Σωτηρόπουλος.Φωτό στο iEidiseis.grO Παναγιώτης ΤέκοςΦωτό στο iEidiseis.grO Γιάννης Τορέλλι

Το χρονικό της τραγωδίας

Η επιχείρηση εντοπισμού των τριών ανδρών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν εντοπίσθηκε και ο τρίτος νεκρός, μερικά λεπτά μετά τον εντοπισμό και των δύο άλλων.

Λίγες ώρες νωρίτερα το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης είχαν εντοπίσει ένα κράνος και ένα μπουφάν σε απόκρημνο σημείο κοντά στα Ύδατα της Στυγός. Έτσι δόθηκε σήμα να επικεντρωθούν σε εκείνο το σημείο όλα τα διασωστικά συνεργεία.

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα για τον εντοπισμό τους ξεκίνησε όταν το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, είδαν το αυτοκίνητό τους στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό της. Στη συνέχεια προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του ενός χτυπούσε αλλά χωρίς ανταπόκριση. Οι ορειβάτες είχαν αφήσει τα στοιχεία τους στο χιονοδρομικό σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι.

Τελευταία “επί του παρόντος” σήμερα η Πολύ καλή παραγωγή του Λύσιππος Πολιτιστικός Σύλλογος, «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Previous article

Witold Piletcki: ο άνθρωπος που πήγε εθελοντής στο Άουσβιτς (Photos/Video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *