ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αποκύημα επιστημονικής φαντασίας ο μονόλυκος στην Πεντέλη – Τι δήλωσε ο Γ. Αμυράς για την εκταφή των σκύλων

0

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για τις καταγγελίες κατοίκων ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αττική λύκοι και το τι προτίθεται να κάνει γι’ αυτό το ανησυχητικό περιστατικό η Πολιτεία.

Εξετάζεται αν το άγριο ζώο στον Διόνυσο ήταν λύκος

“Να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι η θανάτωση αυτών των δύο σκυλιών είναι από λύκο. Έχουμε ζητήσει να γίνει εκταφή των δύο σκυλιών και να γίνει ιστολογική ανάλυση. Περιμένουμε από τους επιστήμονες να μας ενημερώσουν για το αν οι θάνατοι οφείλονται σε λύκους” είπε ο κ. Αμυράς.

Μιλώντας για το θέμα που έχει προκαλέσει φόβο στους κατοίκους της Πεντέλης και του Διονύσου ο υφυπουργός Περιβάλλοντας χαρακτήρισε ως “αποκύημα της φαντασίας την πληροφορία ότι πρόκειται για μονόλυκο. Δεν υπάρχει μονόλυκος”.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αναμένει από τους επιστήμονες την απάντηση αν όντως έκαναν την εμφάνισή τους λύκοι στον Διόνυσο, τότε “ξέρουμε τι θα κάνουμε. Θα οδηγηθούμε στη σήμανση της περιοχής, θα βάλουμε ειδικές κάμερες και βεβαίως, θα ενημερώσουμε τον κόσμο πόρτα πόρτα”.

Και όπως τόνισε ο κ. Αμυράς, η παρουσία λύκων στην Πεντέλη και την Πάρνηθα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. “Αυτοί είναι οι βιότοποι αυτού του θηλαστικού και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Χρειάζεται ενημέρωση για να μην υπάρχει σύγκρουση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων με την ύπαρξη αυτού του θηλαστικού”.

Τι δήλωσε για τα αγριογούρουνα

Αναφορικά με την εμφάνιση αγριογούρουνων εντός οικισμών και τις καταστροφές στις καλλιέργειες ο κ. Αμυράς δήλωσε πώς είναι ένα γεγονός που τον έχει προβληματίσει.

“Υπάρχουν στην Ελλάδα γύρω στους 500.000 – 700.000 πληθυσμός ατόμων αγριογούρουνων. Αυτό ισχύει τα τελευταία 20 χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε ενεργοποιήσει συνεργεία δίωξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το θέμα είναι πολυπαραγοντικό που έχουν οδηγήσει στην αύξηση του είδους σε όλη τη Μεσόγειο”.

Δεν είναι κάτι εξακριβωμένο

Για το θέμα μίλησε στις “Συνδέσεις” και ο Μανώλης Κόκκαλης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στο δήμο Διονύσου.

“Θα υπάρξει συνεργασία με το Δασαρχείο και το υπουργείο για να δοθούν πληροφορίες στον κόσμο για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει” είπε ο κ. Κόκκαλης, ζητώντας αυτή την περίοδο από τους δημότες να είναι πολύ προσεχτικοί όταν βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα.

πηγή: ert

Επιστρέφει ο «εφιάλτης» των τεκμηρίων

Previous article

Κάθε κιτρινωπή κηλίδα είναι και ένας ελλειπτικός γαλαξίας!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *