ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Επιστρέφει δυναμικά η Ομάδα Αστρονομίας του δήμου Κορινθίων με νέες δράσεις

0

Μετά την αδράνεια που επέβαλε η πανδημία, δυναμική επανεκκίνηση κάνει η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου.

Σε πρώτη φάση ξεκινά και πάλι η προετοιμασία των νεαρών μελών της Ομάδας, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον ετήσιο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας & Διαστημικής, από τον φυσικό Σπύρο Σβερκούνο, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Αστροφυσική.

Τακτικά βίντεο με ασκήσεις προετοιμασίας και θέματα προηγουμένων ετών θα στηρίζουν τις προσπάθειες των μαθητών, οι οποίοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις ή απορίες σε διαδικτυακές συναντήσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί αστρονομική και διαστημική επικαιρότητα με σημαντικά γεγονότα, live ουρανογραφία, διαδικτυακές συναντήσεις και ζωντανές συνδέσεις με καλεσμένους, επιστήμονες του χώρου του διαστήματος.

Η Ομάδα Αστρονομίας καλωσορίζει ακόμα τέσσερα νέα μέλη: Τον Γιάννο Σταυρόπουλο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Πολυτεχνείου Πατρών, την Σοφία Λιαποπούλου και τον Αλέξη Τσετσώνη, φοιτητές του Φυσικού που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του προγράμματος.

“Ιδιαίτερο όμως καλωσόρισμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομάδας, “επιφυλάσσουμε για την Δρ. Όλγα Ε. Μαλανδράκη, Κύρια Ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που εργάστηκε ως ερευνήτρια στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) στην Ολλανδία. Από το 2014 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τοπικού Δικτύου των Βαλκανίων, της Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας για το Διαστημικό Καιρό, που απαρτίζεται από 12 χώρες.

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Ηλίου-Γης της Ευρωπαϊκής Γεωφυσικής Ένωσης, μια διάκριση που για πρώτη φορά κατέχει επιστήμονας από ερευνητικό ίδρυμα της Ελλάδας.

 Η NASA επέλεξε ως πρώτη προτεραιότητα διεθνώς τα εργαλεία πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού HESPERIA, που αναπτύχθηκαν από το ομώνυμο πρόγραμμα HORIZON 2020 που η Δρ. Μαλανδράκη έχει συντονίσει, για την προετοιμασία επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι και τον πλανήτη Άρη.

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.

Με το πέρας των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Κορινθίων, θα δώσει το χώρο του Αστεροσκοπείου Στεφανίου στο κοινό και θα ανακοινωθούν επιπλέον δράσεις.    

Κινηματογραφικά νέα – Είμαι η Κούβα

Previous article

Σταυρέλης: “μας δούλεψαν Κικίλιας και Θεοχάρης για την ιαματική πηγή Λουτρών Ωραίας Ελένης” – Δεν θα παραχωρηθεί στον δήμο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *