ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιταλία: Ηλικιωμένη βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης, καθισμένη σε τραπέζι

0

Η ιταλική αστυνομία ανακάλυψε μία 70χρονη γυναίκα, σε κατάσταση μουμιοποίησης, καθισμένη σε τραπέζι, πάνω από δύο χρόνια μετά τον θάνατό της. Μια αποκάλυψη που οδήγησε σε εκκλήσεις για μεγαλύτερη φροντίδα των ηλικιωμένων στη χώρα. 

Η Μαρινέλα Μπερέτα, που δεν είχε συγγενείς εν ζωή, βρέθηκε στο σπίτι της στο Πρεστίνο, κοντά στη λίμνη Κόμο. Η αστυνομία την εντόπισε τυχαία, όταν επισκέφθηκε το σπίτι της λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε κίνδυνος να ξεριζωθούν τα απεριποίητα δέντρα του κήπου της. 

Οι γείτονές της δεν την είχαν δει εδώ και 2,5 χρόνια, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ. Είχαν υποθέσει ότι μετακόμισε αλλού στην αρχή της πανδημίας. Η αστυνομία δεν βρήκε στο σπίτι στοιχεία που να υποδεικνύουν εγκληματική πράξη και το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να πληρώσει την κηδεία της. 

«Αυτό που συνέβη στην Μαρινέλα Μπερέτα, η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τη συνείδησή μας», έγραψε στο Facebook η Ιταλίδα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Ελένα Μπονέτι. «Έχουμε ένα καθήκον, ως μια κοινωνία που θέλει να παραμείνει ενωμένη, να θυμόμαστε τη ζωή της… κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος», συμπλήρωσε. 

Σχεδόν το 49% των πολιτών άνω των 75 ετών στην Ιταλία ζουν μόνοι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εθνική στατιστική υπηρεσία το 2018. Το ίδιο ποσοστό αναφέρει ότι δεν έχουν συγγενείς, ούτε φίλους για να στραφούν, σε περίπτωση ανάγκης. 

Η Μπερέτα ήταν «η μοναξιά προσωποποιημένη», έγραψε ο δημοσιογράφος Μάσιμο Γκραμελίνι, στο πρωτοσέλιδο της Corriere della Sera. «Πολλοί από εμάς έχουμε ακόμη αναμνήσεις από τις χαοτικές, εκτεταμένες οικογένειες της αγροτικής Ιταλίας. Αντί για αυτό, η σύγχρονη οικογένεια είναι μειωμένη… Άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι. Και ζούμε μόνοι, που είναι σχεδόν χειρότερο», συμπλήρωσε. 

«Το μυστήριο της αόρατης ζωής της Μαρινέλα πίσω από την κλειστή πύλη της αγροικίας της μας διδάσκει ένα φριχτό μάθημα», έγραψε η εφημερίδα Messagero. «Η πραγματική θλίψη δεν είναι ότι οι άλλοι δεν παρατήρησαν τον θάνατό της. Είναι ότι δεν είχαν αντιληφθεί ότι η Μαρινέλα Μπερέτα ήταν ζωντανή», ανέφερε ακόμη. 

πηγή: The Guardian

Το σύμπαν είναι σέξυ! : Από τη Μεγάλη Έκρηξη στο αίνιγμα του χρόνου

Previous article

Απολογούνται τρεις εκ των συλληφθέντων, διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *