Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ ενώ ο ενδέκατος ύποπτος δράστης αναζητείται τώρα στην Αλβανία. Οι τελευταίες εξελίξεις
Αρχίζουν οι απολογίες των συλληφθέντων για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, πριν μία εβδομάδα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, καθώς τρεις εξ αυτών περνούν σήμερα την πόρτα της Ζ’ τακτικής ανακρίτριας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή.
Χθες παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, ο αποκαλούμενος «Αθηναίος», που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό. Πρόκειται για 25χρονο ΠΑΟΚτζής από τον σύνδεσμο της Ομόνοιας με καθαρό ποινικό μητρώο. Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.
Πλέον αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ένας 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, για τον οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιδόθηκε στις αρχές της γείτονος ένταλμα το οποίο καθίσταται ένταλμα διεθνούς αναζήτησης. Ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης μετέφερε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός.
Τραύμα στο χέρι ενός συλληφθέντα
Στο μεταξύ δίνουν και παίρνουν τα αλληλοκαρφώματα ανάμεσα στους υπόπτους. Ο 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη πρώτος και προφυλακίστηκε προχθές, φέρεται να «έδειξε» ένα 21χρονο, ελληνικής καταγωγής, ως τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας. Οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες κατά την απολογία τους στην αστυνομία φέρονται να χαρακτηρίζουν ως «εγκέφαλο» τον 23χρονο, ο οποίος όμως αρνείται ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία.
Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται και ένα τραύμα που φέρει ένας από τους συλληφθέντες στο χέρι, το οποίο δείχνει να προέρχεται από μαχαίρι.
Σημειώνεται ότι η ιστροδικαστής που εξέτασε τη σορό του αδικοχαμένου Άλκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε πως ο 19χρονος προσπάθησε να αμυνθεί αλλά υπέστη πολλά και διαφορετικά χτυπήματα, τα οποία σύμφωνα με την δική της επιστημονική άποψη ήταν στοχευμένα.
Εισαγγελική παρέμβαση για ενδεχόμενη υποκίνηση βίας
Θυμίζουμε πως χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έδωσε στο φως φωτογραφία, η οποία δείχνει ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ξύλινο τραπέζι και την οποία φέρεται να έχει αναρτήσει ο Γιώργος Σαββίδης -γιος του Ιβάν Σαββίδη, μετά από παλαιότερη νίκη του Αρη εναντίον του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ενδεχόμενο αδίκημα υποκίνησης βίας, με βάση σχετικές διατάξεις του αθλητικού νόμου.
Comments