ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γηροκομείο στα Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους θανάτους γερόντων

0

Σε επτά συλλήψεις εμπλεκομένων προχώρησαν οι αρχές για την υπόθεση θανάτου γερόντων στο Γηροκομείο στα Χανιά, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταγγελίες συγγενών τους για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. 

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, μετά την έκδοση των επτά ενταλμάτων σύλληψης, οι αρχές έκαναν έφοδο νωρίς το πρωί στα σπίτια των εμπλεκομένων, δηλαδή, των δύο γιατρών, των νοσηλευτριών και των συνιδιοκτητών του Γηροκομείου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία για να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις έκανε ο συνήγορος του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας στο τοπικό μέσο ότι «παραβιάζεται η ποινική δικονομία και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και χωρίς να υπάρχει ουδείς λόγος δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν εντάλματα σύλληψης». 

Η ογκώδης 400σέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει πέντε τουλάχιστον κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και πληθώρα πλημμελημάτων. Στην έρευνα των αρχών περιλαμβάνονται τα πληρεξούσια των ηλικιωμένων που έχασαν τα σπίτια τους, αλλά και η καταγγελία συγγενών ηλικιωμένης για κακοποίησή της, που οδήγησε στην εκταφή της σορού της με εντολή εισαγγελέα. 

Γηροκομείο στα Χανιά: «Βρήκα τον πατέρα μου με το κεφάλι ανοιχτό»

Μάλιστα, η οικογένεια κατάλαβε όσα βίωνε ο 70χρονος, όταν επέστρεψε στο σπίτι του, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, φαίνεται πως του έκαναν μπάνιο με κρύο νερό, τον έδεναν και δεν του έδιναν αρκετή τροφή. «Ήταν αδυνατισμένος, δεν μιλούσε, τον έδεναν στο καρότσι. Tις μέρες αυτές που ήταν στο σπίτι, κάποια στιγμή μιλούσε, επανερχόταν στη μνήμη του και έλεγε όταν τον έβαζα στο μπάνιο: “μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Δεν θέλω να κρυώνω”». 

Με πληροφορίες από flashnews.gr και ΕΡΤ

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο

Previous article

Την επόμενη εβδομάδα νέα προϊόντα από το ΤΕΒΑ στον δήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *