ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δήμος Κορινθίων: Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού πολεοδομείται με ισχυρή πλειοψηφία και αποδίδεται στην πόλη

0

Στην πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Φεβρουαρίου 2022, προχωρά η δημοτική αρχή Κορίνθου, κάνοντας πράξη μια από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις του δήμου Κορινθίων και μέχρι πρότινος  ανεκπλήρωτη.

Αυτό αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων για το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου το θέμα πέρασε με ψήφους 17 υπέρ, 13 κατά

«Με πράξεις και όχι λόγια, με στοχευμένες ενέργειες και γοργούς ρυθμούς υλοποιούμε αιτήματα δεκαετιών. Πετύχαμε ήδη την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου για την δημιουργία εκεί βιοτεχνολογικού πάρκου, συνεχίζουμε με το 6ο Σύνταγμα Πεζικού» ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια της συνεδρίασης επισημαίνοντας πως «τις επόμενες 15 ημέρες θα ακολουθήσει διαβούλευση και οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψιν», διαμηνύοντας όμως παράλληλα, προς κάθε κατεύθυνση, πως «ουτοπικές θέσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, θέσεις που θα οδηγήσουν εκ νέου σε ατέρμονες συζητήσεις ετών».

Η πολεοδόμηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αμέσως μετά η μισή περίπου έκταση παραχωρείται στο δήμο Κορινθίων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου . Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο σώμα και η απόφαση που ελήφθη με την ισχυρή πλειοψηφία των 17 ναι, κρατά τις χρήσεις γης ανοιχτές με πρόβλεψη για χώρους πολιτισμού, πράσινο, πανεπιστήμιο, διοικητήριοκλπ.

«Είναι μια από τις μεγάλες αλλαγές που φέρνουμε στο δήμο Κορινθίων. Είναι η σφραγίδα της δημοτικής αρχής στον τόπο που ζούμε, στον τόπο μας. Γιατί στόχος αυτής της δημοτικής αρχής είναι οι λύσεις, η πρόοδος, η αλλαγή για την οποίαν δεσμευτήκαμε και με πράξεις προς τους Κορινθίους υλοποιούμε!» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού μετατράπηκε πριν από μια δεκαετία, εν μια νυκτί, σε δομή μεταναστών. Οι ευθύνες γι αυτήν την εξέλιξη έχουν όνομα και οι Κορίνθιοι δεν ξεχνούν. Το 2022, με ενέργειες της δημοτικής αρχής και μια απόφαση ιστορική για το μέλλον της πόλης, το στρατόπεδο Καλογερογιάννη μπαίνει σε τροχιά «απελευθέρωσης». Πολεοδομείται. Παραχωρείται. Η απομάκρυνση των δομών δρομολογείται.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (17 ναι, 13 όχι, 1 λευκό και 2 απουσίες) περνά το μήνυμα της πολιτικής βούλησής της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου  Κορινθίων  να πάει μπροστά  ο τόπος .

Η αρνητική ψήφος με όποια δικαιολογία και αν υποστηρίχθηκε , αποτελεί  άρνηση στην πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου  και διατήρηση του σημερινού καθεστώτος.

Σύγχρονο σχολικό εξοπλισμό παραλαμβάνει ο δήμος Βέλου Βόχας

Previous article

Λουτράκι: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *