ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τρεις κόμβοι αλλάζουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Κορίνθου

0

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τις μεγάλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών Πατρών, από το ύψος του Ισθμού μέχρι την σύνδεση με την Νέα Εθνική Κορίνθου Τριπόλεως, σε μήκος 8,5 χιλιόμετρα, είχε σήμερα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών Χάρη Βυτινιώτη και με την συμμετοχή και του αντιδημάρχου τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Πούρου.

Πρόκειται για μεγάλες παρεμβάσεις που δεν θα αφορούν μόνο την λειτουργικότητα του δρόμου με σκοπό να καταστεί χρήσιμος και να βοηθήσει στην αποφόρτιση του κέντρου της πόλης από τα συγκοινωνιακά φορτία. Επιπρόσθετα θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις και τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων, με δεδομένο ότι υπάρχουν σημεία που τα νερά λιμνάζουν και γίονται επικίνδυνα. Επίσης θα αλλαχτεί ο ασφαλτοτάπητας, θα διορθωθούν τα σημεία με τις επικίνδυνες κλίσεις του δρόμου κ. ά.

Αλλά το πιο σημαντικό έργο αφορά την δημιουργία τριών κόμβων οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να γίνουν για την σύνδεση του Συνοικισμού με την Νεάπολη την Καλλιθέα, αλλά και το κέντρο της Κορίνθου. Ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία τριών κόμβων, από το Συνοικισμό (Λεωφόρος Αθηνών στην έξοδο για το νοσοκομείο) και μέχρι το Νεκροταφείο, οι οποίοι θα διοχετεύουν την κυκλοφορία από και προς την Κόρινθο.

Ο πρώτος κόμβος θα γίνει στην γέφυρα αμέσως μετά το 4ο Γυμνάσιο, εκεί όπου σήμερα περνάει μόνο ένα αυτοκίνητο κάθε φορά και οι οδηγοί κορνάρουν για να μην εισέλθει κάποιος άλλος οδηγός από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο δεύτερος θα γίνει λίγο πριν από το στρατόπεδο πάνω στην παλιά («νεκρή») εθνική οδό Κορίνθου Πατρών (κοντά στο «Κονάκι») και ο τρίτος στην γέφυρα μπροστά στο νεκροταφείο. Αυτοί οι τρεις κόμβοι είναι σίγουρο ότι θα αποσυμφορήσουν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία.   

Η χιονισμένη Ζήρεια

Previous article

Το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου πραγματοποίησε ημερίδα σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια στο Γυμνάσιο Σοφικού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *