ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να αλλάζετε θέση στο αεροπλάνο

0

Εάν θέλετε να αλλάξετε θέση στο αεροπλάνο… ξανασκεφτείτε το.

Μια αεροσυνοδός της American Airlines αποκαλύπτει πώς μια απλή αλλαγή θέσης στο αεροπλάνο μπορεί να αποτελέσει ζήτημα ζωής ή θανάτου και να έχει πραγματικά τραγικές συνέπειες, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στο TikTok.

Όπως τονίζει η αεροσυνοδός Serenity Haley, οι επιβάτες πρέπει πάντα να ρωτούν ένα μέλος του πληρώματος προτού αλλάξουν θέση -και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός.

«Να ένα γρήγορο στοιχείο για τα αεροπλάνα που δεν ξέρατε και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αλλάζετε τη θέση σας χωρίς να ρωτήσετε έναν αεροσυνοδό», ακούγεται η Serenity να λέει στο βίντεο, το οποίο γρήγορα έγινε viral.

Έπειτα, η ίδια εξηγεί το λόγο: «Πριν από την απογείωση, πάντα κάνουμε αυτό που ονομάζεται ‘βάρος και ισορροπία’, απλά για να είμαστε σίγουροι ότι το βάρος είναι καλά (διανεμημένο) στο αεροπλάνο και η ισορροπία είναι εντάξει για την απογείωση».

«Έτσι, όταν αλλάζετε τη θέση σας, στην πραγματικότητα αλλάζετε την ισορροπία του αεροπλάνου», αναφέρει η αεροσυνοδός συνεχίζοντας «Για αυτό και πρέπει πάντα να ρωτάτε πριν το κάνετε, για καλό και για κακό».

Αν και συνήθως το πλήρωμα επιτρέπει στους επιβάτες να αλλάζουν θέση, στην περίπτωση που υπάρχουν κενά καθίσματα, στο παρελθόν η ασφάλεια του ταξιδιού έχει διακινδυνεύσει για αυτό το λόγο.

Μάλιστα, ένας πιλότος, ονόματι Magnar Nordal, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της αεροσυνοδού, μέσα από την αφήγηση της δικής του εμπειρίας σε ένα φόρουμ της Quora.

«Τέσσερις επιβάτες κάθισαν πιο μπροστά από τις θέσεις που τους είχαν οριστεί πριν από την απογείωση. Ο συγκυβερνήτης μου πετούσε το αεροπλάνο και βίωσε προβλήματα όταν έστριψε το αεροπλάνο: Ήταν πολύ βαρύ. Επρόκειτο για μία πολύ κρίσιμη κατάσταση, γιατί ο διάδρομος απογείωσης ήταν πολύ κοντός και δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο», έγραψε ο ίδιος.

Στο έλεος της καταιγίδας «Eunice» η Ευρώπη – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Previous article

Όταν η πόρτα του σπιτιού των παππούδων μας είναι κλειστή για πάντα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *