ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπάιντεν: Ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλλει στην Ουκρανία

0

«Πεπεισμένος» ότι ο Πούτιν πήρε την απόφαση να εισβάλλει στην Ουκρανία δήλωσε, για πολλοστή φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο κατά σειρά διάγγελμά του, την Παρασκευή, χωρίς, πάλι, να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα υπερασπίσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ, εννοώντας τις Βαλτικές, ενώ αμφισβήτησε ανοιχτά ότι ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται στο Ντονμπάς.

Προειδοποίησε για άλλη μία φορά απόψε τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.

Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.

Πριν τις δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε να ανέβει στο βήμα.

Νίκος Καζαντζάκης: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος»

Previous article

Στο έλεος της καταιγίδας «Eunice» η Ευρώπη – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *