ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση συσκευών: Νέα ημερομηνία για αίτηση – Τα SOS για έκπτωση 50%

0

Ποιες συσκευές αποκλείονται από την επιδότηση και μέχρι πόσες μπορείτε να αγοράσετε με έκπτωση έως 50%. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος πριν την αίτηση.

Οι αιτήσεις για την επιδότηση συσκευών θα γίνονται ηλεκτρονικά από τις αρχές Μαΐου και όχι μέσα στον Απρίλιο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Στόχος είναι η μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα και μια «ανάσα» στους φουσκωμένους λογαριασμούς των νοικοκυριών.

Προβλέπεται η αντικατάσταση μέχρι και τριών παλιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούριες. Οι κατηγορίες συσκευών που επιδοτούνται είναι ψυγεία, καταψύκτες, κλιματιστικά.

Ποιες συσκευές αποκλείονται

Το πρόγραμμα δεν αφορά σε τρεις κατηγορίες:

  • Κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Η μία προϋπόθεση για να πάρετε επιδότηση

Η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση.

Ωστόσο, σημαντική και απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι μία:

Όμως, πέρα από τα εισοδηματικά κριτήρια, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές. Όπως έχει κάνει ξεκάθαρο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, θα πρέπει η παλιά συσκευή να λειτουργεί.

Ποιοι θα πάρουν πρώτοι την επιδότηση συσκευών

Όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχει κανείς, τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση που θα δικαιούται. Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν όλοι, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτεραιότητα θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Τι να προσέξετε πριν την αίτηση

Δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός με εισοδηματικά από την αίτηση (θα αποκλείονται μόνο συσκευές που δεν λειτουργούν). Το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται να πάρουν 200.000 νοικοκυριά επιδότηση από 30 έως 50%.

Ο κ. Σκρέκας αποσαφήνισε πως αν όμως γίνουν 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.

Ποια είναι η διαδικασία επιδότησης και αντικατάστασης

Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του TaxisNet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.

Μετά την αγορά, η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται την παράλληλα με τη συλλογή των παλιών οι οποίες θα αποσύρονται για ανακύκλωση.

Σινεμά / Σινεφιλ – Σπάρτακος 1960

Previous article

Όλες οι μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *