ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ: Απεβίωσε ο 57χρονος στον οποίο είχε γίνει μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου

0

Ο Ντέιβιντ Μπένετ απεβίωσε περίπου δύο μήνες έπειτα από την πειραματική επτάωρη επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

«Ιστορικό επίτευγμα της επιστήμης: Καρδιά χοίρου μεταμοσχεύθηκε σε άνθρωπο», έγραφαν τα ΜΜΕ τον περασμένο Ιανουάριο, με το βλέμμα τότε στραμμένο στην «περιπέτεια» του 57χρονου Αμερικανού, Ντέιβιντ Μπένετ.

Ο Μπένετ έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν, μάλιστα, καλή τις πρώτες ημέρες μετά την πειραματική επτάωρη επέμβαση, στην οποία είχε υποβληθεί από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Στην πορεία ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του 57χρονου θα επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα τελικώς εκείνος να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Μέριλαντ την περασμένη Τρίτη. 

Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ δεν αποκάλυψαν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μπένετ.

Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι μέσα από την εν λόγω προσπάθεια «απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις».  

Το επόμενο ερώτημα, σύμφωνα με το Associated Press, είναι εάν οι επιστήμονες έχουν μάθει πια αρκετά μέσα από την εμπειρία του Μπένετ και από κάποια άλλα πρόσφατα πειράματα με γονιδιακά τροποποιημένα όργανα χοίρου, ώστε να μπορέσουν να πείσουν την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να δώσει το πράσινο φως για κλινικές δοκιμές με άλλα όργανα όπως για παράδειγμα νεφρά.

Διώρυγα Ισθμού: Πρόσω ολοταχώς για επαναλειτουργία το καλοκαίρι

Previous article

Αποφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *