ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσία: Κίνδυνος να πέσει ο διεθνής διαστημικός σταθμός από τις κυρώσεις

0

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, λέει ότι οι κυρώσεις κόβουν τους πόρους για τα ρωσικά διαστημόπλοια που ανεφοδιάζουν τον διεθνή διαστημικό σταθμό και μπορεί να πέσει στη Γη

Εκκληση να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας κάνει ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι πόροι για την εκτόξευση των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έχουν εξαντληθεί κι ως εκ τούτου κινδυνεύει να μείνει χωρίς ενέργεια, να τεθεί εκτός τροχιάς κι εν κατακλείδι να καταλήξει ούτε λίγο ούτε πολύ στα… κεφάλια μας.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, υποστήριξε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, και ζήτησε την άρση τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το ρωσικό τμήμα του σταθμού, που χρησιμεύει κυρίως για τη διόρθωση της τροχιάς ολόκληρης της δομής. Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «’την προσθαλάσσωση’ ή ‘την προσγείωση’ του ISS που ζυγίζει 500 τόνους».

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ Γκούρας. Σταματήστε την απαξίωση μιας νευραλγικής υπηρεσίας και των κατοίκων του Φενεού.

Previous article

ΗΠΑ: Η υπ. Οικονομικών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στη βενζίνη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *