ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις 25.000 θέσεις εργασίας

0

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την Κοινωφελή Εργασία 2022.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση του Οργανισμού.

Στόχος του νέου προγράμματος, οκτάμηνης διάρκειας, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση, η οποία θα ενισχύσει την εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι την Παρασκευή 11/3 είχαν ήδη υποβληθεί 105.000 αιτήσεις.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmatakoinophelous-kharaktera

)Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta).

170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες

Συνολικά, οι 25.000 που θα προσληφθούν, θα απασχοληθούν σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες. Ειδικότερα: 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).

Οι 25.000 θέσεις του προγράμματος κατανέμονται ως εξής:

– Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) (για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού).

– Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3 %).

– Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4 %).

– Λοιποί Φορείς: 1.689 θέσεις (6,7 %).

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με 132 εκατ. ευρώ και από πόρους του ΟΑΕΔ με 56,6 εκατ. ευρώ. 

(dikaiologitika.gr)

Νέα μίσθωση για το κτίριο της Νομαρχίας, στις καλένδες το νέο διοικητήριο

Previous article

Συνάντηση εφ όλης της ύλης Αννίβα με Ταγαρά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *