ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

0

Τα μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ εξειδικεύουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες.

Τα μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ εξειδικεύουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι μελετημένες παρεμβάσεις «θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο».

«Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», επεσήμανε.

«Κλείνει» το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή για τον Ημιμαραθώνιο

Previous article

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Ζητεί «αυτοκάθαρση» της Ρωσίας από «προδότες και αποβράσματα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *