ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν την διαχείριση των απορριμμάτων”

0

Την στάση της παράταξής της (Λαϊκή Συσπείρωση) σε όσα ακούστηκαν από τον δήμαρχο Κορινθίων για την διαχείριση των απορριμμάτων διατύπωσε με ανακοίνωσή η δημοτικής σύμβουλος Βιβή Τζέκου. Η κυρία Τζέκου αμφισβητεί την “λύση” του ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ, την οποία “λύση” χαρακτηρίζει “”μακριά από την πραγματικότητα. Προβλέπει πως οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα έρθουν και “η διαχείριση των απορριμμάτων από το μεγάλο κεφάλαιο θα κοστίσει χρυσάφι στις λαϊκές οικογένειες και η επιβάρυνση θα είναι τεράστια“.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι “τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Το 2022 υπάρχει ήδη μια επιβάρυνση 1.079.701 ευρώ επιπλέον για καύσιμα και λιπαντικά για την υπηρεσία της καθαριότητας σε σχέση με το 2021…“.

Ειδικότερα όλη η ανακοίνωση της κυρίας Τζέκου:

Ο Δήμαρχος Κορινθίων έσπευσε να ανακοινώσει χτες «νέα εποχή» στην διαχείριση απορριμμάτων στο δήμο Κορινθίων, παρουσιάζοντας το ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ ως τη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων του Δήμου. Τα ίδια επανέλαβε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
Δεν μπορούσε η συγκεκριμένη ανακοίνωση να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα. Η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο θα κοστίσει χρυσάφι στις λαϊκές οικογένειες και η επιβάρυνση θα είναι τεράστια.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Το 2022 υπάρχει ήδη μια επιβάρυνση 1.079.701 ευρώ επιπλέον για καύσιμα και λιπαντικά για την υπηρεσία της καθαριότητας σε σχέση με το 2021. Από αυτό μόνο η επιβάρυνση θα είναι πάνω από 100 ευρώ ο τόνος. Αυτό χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των σταθμών μεταφόρτωσης, οι ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, τα χαράτσια της Ε.Ε. «πληρώνω όσο πετάω» κ.α.

Παρουσιάζουν σαν μοναδική λύση στα προβλήματα της διαχείρισης απορριμμάτων το να χρυσοπληρώνουμε τον τόνο σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ. Αυτό δεν είναι λύση. Το να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια στους λογαριασμούς του ρεύματοςάλλα τόσα σε τέλη, να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες, δεν είναι λύση. Ειδικά σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, με μεγάλη αύξηση του κόστους της ενέργειας και μεγάλη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά.

Η λύση είναι ενιαίος κρατικός φορέας και όχι η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο. Διαχείριση με επιστημονικά κριτήρια,με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με γνώμονα την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση,να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στην εγκληματική πολιτική που βαραίνει το λαό και προστατεύει με κάθε θυσία τα κέρδη του κεφαλαίου.

Μουσικοχορευτική παράσταση με δημοτικά τραγούδια και χορούς για την Επανάσταση του 1821 απο το Λύκειον των Ελληνίδων Κιάτου

Previous article

Αγίου Πνεύματος 2022: Πότε πέφτει το τριήμερο – Αναλυτικά οι αργίες μέσα στο 2022

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *