ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

«Αυξητική τάση της πανδημίας, σημαντικός αριθμός επαναμολύνσεων»

0

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου για την πανδημία του κορονοϊού που εξακολουθεί να είναι παρούσα στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της νόσου Covid-19, η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για σαφή αυξητική τάση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 24% τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 130.000 ενεργά κρούσματα, με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη, ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταγραφεί ανάλυση των λυμάτων, ειδικά στην Κρήτη.

Πάντως, μίλησε για σταθερή εικόνα στον ΕΟΔΥ, καθώς υπάρχει μείωση των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Ειδική αναφορά έκανε στη μετάλλαξη Όμικρον 2 που εξαπλώνεται στη χώρα, η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Η κ. Παπαευαγγέλου αιτιολόγησε την αύξηση των κρουσμάτων ως συνδυασμό της εξάπλωσης της Όμικρον 2 και της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες. 

Στάθηκε επίσης στον σημαντικό αριθμό επαναμολύνσεων που έχει καταγραφεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Όπως τόνισε, από τις αρχές του 2022 έχουν επαναμολυνθεί 90.000 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη και με διάμεσο χρόνο από το εμβόλιο ή τη νόσηση το οκτάμηνο.

Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι τα εμβόλια προστατεύουν κατά 91% από τη διασωλήνωση και κατά 87% από το θάνατο.

Παράταση συνταγογράφησης για ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς μετά τις αντιδράσεις

Previous article

Τιμήθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από την Ά Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην Επίδαυρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *