ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράταση συνταγογράφησης για ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς μετά τις αντιδράσεις

0

Όπισθεν ολοταχώς από το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους πολίτες, έπειτα από τις μαζικές και έντονες αντιδράσεις που προηγήθηκαν, τόσο από κόμματα όσο και από ιατρικούς φορείς. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στα νοσοκομεία και τους ανασφάλιστους πολίτες για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, καθώς τους απέκλεισε από τους ιδιώτες γιατρούς, την ώρα που το ΕΣΥ παλεύει με πανδημία και γρίπη. Η σχετική διάταξη τέθηκε σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου.

Σήμερα το Υπουργείο αναδιπλώθηκε στο θέμα αυτό, καθώς ανακοίνωσε ότι «το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά. Ήδη το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς – αιμοκαθαρόμενους κλπ όπως ορίζεται στο νόμο. Συνεπώς για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά».

Νωρίτερα, την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει συνταγογράφηση μόνο από γιατρούς του δημοσίου για τους ανασφάλιστους είχαν ζητήσει οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Επίσης την απόσυρση του μέτρου ζήτησε με νέα παρέμβασή του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Πανσέληνος

Previous article

«Αυξητική τάση της πανδημίας, σημαντικός αριθμός επαναμολύνσεων»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *