ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκια

0

Αυτά τα κεφτεδάκια ήταν best-seller στο Uberness, το cult εστιατόριο του Καλλίδη στη Λαχαναγορά. Ο σεφ μας χάρισε τη συνταγή για να τα φτιάξουμε σπίτι μας.

Η προσθήκη-έκπληξη είναι ο κιμάς από χοιρινό λαιμό. Είναι νόστιμος και δίνει την απαραίτητη λιπαρότητα στους κεφτέδες, καθώς το μείγμα τους δεν περιέχει άλλη λιπαρή ουσία. Το μυστικό όμως της συνταγής είναι ο δυόσμος σε γενναίες ποσότητες: φρέσκος, για τη δροσερή αίσθηση, και ξερός, άφθονος, τριμμένος σε πούδρα, να ενσωματωθεί σε όλο το μείγμα

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

  •  300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  •  300 γρ. κιμάς από χοιρινό λαιμό
  •  1 αυγό
  •  4 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, λιωμένα στον πολυκόφτη
  •  τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)
  •  2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος (σε σουρωτηράκι) καλά, να γίνει πούδρα
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  6 κουτ. σούπας ξίδι
  •  αρκετό ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα πολύ καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτάνοντας περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τους τηγανίζουμε σε δόσεις (χωρίς να τους αλευρώσουμε) στο καυτό λάδι, για 4-5 λεπτά, ρολάροντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με δυόσμο ζεστά με τηγανητές πατάτες.
(gastronomos.gr)

Έκλεισαν συνάντηση με τον Ταγαρά οι αγρότες Άσσου – Λεχαίου

Previous article

Ο ζεϊμπέκικος στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μαζί με το μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *